۰ نفر
۱۱ مهر ۱۳۸۸ - ۱۹:۴۴

مثتث تاثیرگذار برزیلی بالاخره توانست میزبانی المپیک را بگیرد

بلیت برنده، در جیب آنهایی است که یک به صد در بنگاه شرط‌بندی ویلیام هیل انگلستان رأی به انتخاب ریو برای میزبانی المپیک 2016 داده بودند. آنها که شانس پیروزی‌شان نسبت به سه کشور دیگر کمتر بود اما تیم سه نفره داسیلوا، پله و پائلو کوئیلو پس از کسب میزبانی جام جهانی این بار توانست دست به کاری بزرگ بزند و درحالی که باراک اوباما آمده بود تا با سخنرانی آتشینش شیکاگو را میزبان بازی‌های المپیک تابستانی کند، با پرچم برزیل روی سن سامبا برقصند.

انتخابی که سبب شد تا باراک اوباما با انتقاداتی تند از سوی رسانه‌های آمریکایی مواجه شود. درحالی که از ابتدا هم بسیاری از مسئولان دولتی معتقد بودند شیکاگو در دل بحران اقتصادی نباید کاندیدای بازی‌های المپیک شود، اوباما و همسرش عزم خود را جزم کردند تا با سفر به دانمارک و در جلسه رأی‌گیری برای انتخاب میزبان بتوانند رأی اعضا را به سود شهر کشورشان برگردانند. اوباما که خود را فرمانروای جهان می‌داند اما باور نداشت که این‌گونه در رقابت با سه شهر دیگر مغلوب ریو برزیل شود که قبل از روز انتخاب و سخنرانی رئیس‌جمهورش کمترین شانس را برای انتخاب داشت.

در رأی‌گیری صورت گرفته از سوی اعضای کمیته بین‌المللی المپیک در دانمارک، از میان کشورهای امریکا، ژاپن، اسپانیا و برزیل، نماینده آمریکای جنوبی توانست میزبانی المپیک 2016 را به دست آورد. نکته حائز اهمیت آن است که شیکاگو در دور اول و با 18 رای، حذف شد. ریودوژانیرو 66 بر 32 بر مادرید در دور پایانی برای کسب این عنوان به پیروزی رسید.

اوباما که همراه با همسرش میشل به دانمارک رفته بود بلافاصله پس از این ناکامی با مطلبی تند از سوی نشریه تایم روبه‌رو شد که درباره‌اش نوشته بود: «رئیس‌جمهور آمریکا به رغم همه توصیه‌های مشاورانش از جمله سران حزب دموکرات دست به کاری بیهوده زد و اعتبارش را به پای قماری از پیش باخته ریخت تا حالا با این سؤال اساسی روبه‌رو شود که آیا لیاقت رهبری ابرقدرتی چون آمریکا را دارد؟» بلومبرگ دیگر پایگاه اینترنتی بود که به رئیس‌جمهور آمریکا تاخت و از قول کن دوبرستن، یکی از مشاوران رئیس‌جمهور رونالد ریگان، نوشت: «این اتفاق، ‌نخستین شکست برای تیم باراک اوباما بود. گاهی محدودیت‌هایی برای جشن گرفتن‌ وجود دارد.»

جیم پینکرتون، استراتژیست جمهوریخواه هم با انتقاد از این سفر باراک و میشل (همسر وی) و شکست در آن، عنوان کرد: «در موضوع کپنهاگ، بهتر بود که این سفر صورت نمی‌گرفت؛ مگر اینکه می‌توانستیم در آن میزبانی را به دست آوریم.»

البته دیوید اکسلرود از کاخ سفید در واکنش به این انتقادات، به تلویزیون بلومبرگ گفت: «در این ماجرا، اگر شما می‌رفتید، انتقاد می‌شد و اگر هم نمی‌رفتید، چنین می‌شد. اگر اوباما می‌توانست میزبانی را بگیرد، بسیار خوشحال‌تر می‌شد.»

با این وجود حالا اوباما یک قهرمان شکست خورده است که همه از او انتقاد می‌کنند، اما داسیلوا سرداری است فاتح؛ «من اوباما را همه جا می‌دیدم. فکر می‌کردم ما با وجود او شکست بخوریم. اما من می‌خواهم بگویم که با ضربه اوباما از میدان خارج نمی‌شوم. من دیگر داسیلوا نبودم اگر به اوباما می‌باختم. ریو باید پیروز می‌شد.» او پس از اعلام نام ریو به عنوان میزبان به گریه افتاده بود و نمی‌توانست از جایش بند شود. او و پله یکدیگر را در آغوش گرفته بودند و می‌رقصیدند. شاد بودند و ژاک روگ به افتخار آنان فریاد زد: «زنده باد ریو»

 

کد مطلب 19059

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین