به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،پیامبر(ص) میفرمایند: «اَشرافُ اُمَّتی حَمَلةُ القُرآنِ» شریفان امت من حاملان قرآنند. (خصال صدوق ۱/۷)صفحه ۱۶۰ قرآن ادامه قصههای پیامبران و اقوامشان است که کفر ورزیدند و دچار عذاب شدند. حال نوبت قوم ثمود و حضرت صالح(ع) است که خدا سرگذشت اقوام پیشین را بیان میکند و میفرماید که پیش از شما آنها سرکشی کردند و به عذاب دچار شدند.
بنا بر روایت فارس، سپس خدا نعمتهایش را برای آنها میشمارد و میفرماید این همه نعمت به شما داده شده، پس فساد و کفران نعمت نکنید. خدا در این آیه به گونهای نعمت زیاد را مایه فریب شیطان خوردن میداند و میفرماید که نعمتها هم امتحان هستند و فقط مومنان از آن سربلند بیرون میآیند.معجزه حضرت صالح ناقه بود که سبب شد عدهای به او ایمان بیاورند، اما آنها اغلب طبقه متوسط و ضعیف بودند و قشر مرفه ایمان نیاوردند و با صالح به ستیز برخاستند.
این آیات نشان میدهد قشر متوسط چون منافعش به خطر نمیافتد و اسیر قدرت و ثروت نیستند، زودتر ایمان میآوردند.در اینجا هم سرکشان قوم صالح که از ثروتمندان بودند ناقه او را از بین بردند، در حالی که صالح هشدار داده بود اگر آسیبی به ناقه برسد خدا عذابش را نازل میکند، زیرا این شتر معجزه خدا بود. آنها گفتند که ما این کار را کردیم و منتظر عذاب خدایت هستیم.اینگونه کفار آیات الهی و معجزه او رویشان اثر نکرد و به هشدارها هم توجه نکردند و سرانجام عذاب الهی بر آنها نازل شد و زلزلهای بزرگ رخ داد و همه آنها و کاخ هایشان را نابود کرد. البته در سوره هود آمده که خدا بر آنها صیحه آسمانی نازل کرد که غرشی سهمگین است و نشان میدهد بر این قوم علاوه بر زلزله عذاب از آسمان هم نازل شده است.
در ادامه داستان قوم لوط بیان میشود. آنها اولین قومی در عالم هستند که به انحراف جنسی دچار بودند و حتی به مهمانان مذکر تجاوز میکردند. خدا خطاب این قوم فرمود که شما از روی شهوت سراغ مردان میروید و از زنان صرفنظر میکنید.
نظر شما