به گزارش خبرآنلاین، «کتاب فیلسوفان مرده» نوشته سایمون کریچلی ترجمه عباس مخبر از سوی نشر مرکز منتشر شده که مخاطبان خاص خود را هم پیدا کرده است. در شرح کتاب می خوانیم: «این کتاب درباره 190 فیلسوف مرده از سقراطیان تا دریدا است که نویسنده به صورت خیلی خلاصه دیدگاه این فیلسوفان مرده را درباره مرگ بیان کرده و سپس نوع مواجهه آنها با مرگ را مقایسه کرده است. کریچلی در واقع با این کتاب میخواسته مساله مرگ را عادی و طبیعی نشان دهد؛ به طوریکه با خواندن این کتاب، فرد میتواند با خنده بمیرد، البته او میگوید درباره مرگ عزیزان کسی نمیتواند کاری انجام دهد و مرگ عزیزان انسان را اندوهگین میکند؛ ولی درباره خود انسان، او این قول را میدهد. خواندن این کتاب واقعا دغدغههای انسان را درباره مرگ کمتر میکند. این کتاب دست کم برای آنان که به مرگ فکر میکنند، میتواند بسیار جالب باشد و نشان دهد که اساسا فلاسفه به مقوله مرگ چگونه فکر میکردهاند. کتاب شامل مدخلهایی کوتاه و گاه بسیار کوتاه درباره فیلسوفان مختلف است که شیوه مرگ آنها را بازمیگوید و غالبا این شیوهها را با اندیشههای محوری آنها مرتبط میکند...این مدخلها را میتوان از آغاز تا پایان به طور منظم یا به صورت گلچین خواند. چنانچه از آغاز تا پایان خوانده شوند، مجموعهی اثباتشوندهای از مضمونها پدیدار شوند که بر نقش فلسفه در یاد دادن چگونه مردن و چگونه زندگی کردن چیزی بیفزاید.»
سایمون کریچلی فیلسوف، در کتابش با عنوان «کتاب فیلسوفان مرده» در یک کلام میخواهد بگوید فیلسوفها همانطور میمیرند که زندگی کردهاند و فلسفه ورزیدهاند و از روش مردنشان میشود به نوع تفکرشان پی برد.
کریچلی این اصل سیسرو را فرضیه خود قرار داده که «فلسفه ورزیدن در واقع یادگرفتن چگونه مردن است». به این معنا که فیلسوف برای فهمیدن معنای زندگی باید تلاش کند تا مرگ و معنای آن را بفهمد. به عقیده کریچلی نمیتوانید روح فلسفه را از بدن فیلسوف جدا کنید: «میتوان اینطور نگاه کرد که تاریخ فلسفه تاریخ فیلسوفهاست. موارد به یاد ماندنیای آن را شکل داده که اغلب شریف و بافضیلتاند اما گاهی هم ابتدایی و کمیک هستند.» و اضافه میکند که «چگونه مردن فیلسوفها آن ها را انسانی جلوه میدهد، اینکه علیرغم قوه رفیع درک و هوششان، باید مثل همه ما با زندگی دست و پنجه نرم کنند».
مخبر، مترجم این کتاب، در توضیحی درباره کتاب گفته است: این کتاب به صورت خیلی خلاصه دیدگاه این فیلسوفان مرده را درباره مرگ بیان کرده و سپس نوع مواجهه آنها با مرگ را مقایسه کرده است. نویسنده به توصیف مرگ برخی از فیلسوفان نپرداخته بلکه سعی کرده به خوانندگانش، روشهای بهتر زیستن و شاد بودن را بیاموزد. نکته جالب توجه دیگر در کتاب کریچلی این است که وی در کتابش به شکل جالبی درباره نحوه مرگ خود به خیالبافی پرداخته است. کریچلی در واقع با این کتاب میخواسته مسأله مرگ را عادی و طبیعی نشان دهد؛ به طوریکه با خواندن این کتاب، فرد میتواند با خنده بمیرد، البته او میگوید درباره مرگ عزیزان کسی نمیتواند کاری انجام دهد و مرگ عزیزان انسان را اندوهگین میکند؛ ولی درباره خود انسان، او این قول را میدهد. در واقع این کتاب علاوه بر یک مقدمه خیلی مفصل، نوعی تجزیه و تحلیل نظرات فلاسفه درباره مرگ است که با تحقیقات فراوان همراه بوده است. در این کتاب اینگونه اشاره شده است که مرگ در نظر پیشسقراطیان راحتتر بوده و در بین آنها، خودکشی معمول و ترس از مرگ کمتر بوده است.
در یادداشت پشت جلد «کتاب فیلسوفان مرده» آمده است: این کتاب به ما میگوید که فلاسفه چگونه مردهاند و در زمینهی نگرش مناسب در قبال مرگ و مردن، چه چیزهایی را میتوانیم از فلسفه یاد بگیریم. کریچلی میگوید امید من توفیق در بازتاباندن گفته آغازین مونتنی یعنی «ثبت انواع مرگها همراه با حاشیهنویسی است». شرط میبندم که با یادگیری چگونه مردن میتوانیم به چگونه زندگی کردن بیندیشیم.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب خواندنی و آموزنده و هر محصول فرهنگی دیگری کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار نشر) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما