۰ نفر
۱۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۹

شفقنا نوشت:

وزارت فرهنگ یمن از پیدا شدن چندین نسخه خطی قرآن مجید هنگام بازسازی سقف مسجد جامع شهر "صنعاء"، پایتخت این کشور خبر داده و اعلام کرد که به احتمال زیاد این نسخه های خطی مربوط به نخستین سده های هجری می باشند.

در همین راستا، "مقبل التام عامر الاحمدی"، مسئول بخش نسخه های خطی و کتابخانه ها در وزارت فرهنگ یمن با صدور بیانیه ای، با اعلام اینکه احتمال دارد نسخه های قرآنی پیدا شده مربوط به سده نخست هجری باشند، تاکید کرد که تنها یکی از این نسخه ها تقریبا کامل بوده و سایر نسخه های پیدا شده در واقع شامل صفحاتی از قرآن مجید هستند.

به گفته مسئول بخش نسخه های خطی و کتابخانه ها در وزارت فرهنگ یمن هنگام بازسازی سقف مسجد جامع پایتخت این کشور، یک جاندار مومیایی شده نیز پیدا شده که هیچ گونه مواد نگهدارنده ای روی آن مشاهده نمی شود اما با این حال، در وضعیت مناسبی به سر می برد.

"مقبل التام عامر الاحمدی" با اشاره به اینکه سقف مسجد جامع شهر "صنعاء" در دهه 70 میلادی نیز بازسازی شده است، اعلام کرد که نسخه های خطی قرآن مجید در بخشی از سقف مسجد پیدا شدند که چهار دهه پیش بازسازی نشده بود.

این در حالی است که در بازسازی نخست سقف مسجد جامع پایتخت یمن که در سال 1972 میلادی و به وسیله گروهی از باستان شناسان فرانسوی صورت گرفت، 12 نسخه خطی قرآن مجید از جمله نسخه خطی منسوب به امام "علی" (ع) و بیش از چهار هزار کتاب خطی مربوط به صدر اسلام و دوره "خلفای اموی" کشف شد که هم اکنون در کتابخانه مسجد نگهداری می شوند.

لازم به ذکر است که مسجد جامع شهر "صنعاء" نخستین مسجد یمن و از جمله مساجد بنا شده در دوره زندگی پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) به شمار می آید، جایی که روایات تاریخی حاکی از آن هستند که پیامبر اکرم (ص) در سال ششم هجری و پیش از فتح "مکه"، دستور بنای مساجد را داده و بدین ترتیب، این مسجد قدیمی نیز در یمن بنا شد.

بر اساس روایات تاریخی، پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) هنگام ارسال پیام دعوت به این دین مبین برای مردم یمن، "وبر بن یحنس الخزاعی"، یکی از انصار "مدینه" را به عنوان والی به این کشور فرستاده و به وی دستور داده مسجدی را بنا کند که خود آن حضرت (ص) مکان و جهت قبله آن را تعیین کرده است.

بر همین اساس، "وبر بن یحنس الخزاعی" مسجد جامع "صنعاء" را بر روی ویرانه های کاخ باستانی "غمدان" ساخته و درهای فولادی این مسجد نیز که در طول سال های متمادی توسعه یافته و هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند، همان درهای قدیمی کاخ "غمدان" می باشد.

62303/

کد خبر 268525

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین