۰ نفر
۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۵

علی‌رغم عدم امتناع شخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس از پاسخ‌های وزیر نفت، مجلس از اظهارات غلامحسین نوذری اعلام قناعت کرد.

به گزارش خبرآنلاین، سؤال داریوش قنبری نماینده ایلام از وزیر نفت درخصوص علت کاهش 53 هزار بشکه نفت در ماه جولای سال 2008 میلاد بود که وزیر نفت چنین کاهش تولیدی را نپذیرفت.

به گفته نوذری کاهش سقف تولید نفت در ایران در راستای توافق اپک برای کاهش تولید نفت در کشورهای عضو بوده است. البته وی خواستار برگزار جلسه‌ای غیرعلنی برای ارائه توضیحاتی در مورد ناگفته‌های نفت شد. 

تضاد آماری در دولت
نماینده ایلام آمارهای ارائه شده توسط وزیر نفت درباره تولید نفت کشور را ناصحیح خواند و گفت: خود رئیس جمهور آمار وزیر نفت به مجلس را قبول نداشته است و می‌توان گفت دعوای آمارها در دولت وجود دارد.

داریوش قنبری که سؤال خود درباره کاهش 53 هزار بشکه‌ای نفت در ماه جولای 2008 را از وزیر در صحن علنی قرائت می‌کرد گفت: با توجه به این نوع آمارسازی‌ها مجبوریم به آمار مؤسسات معتبر بین‌الملل رجوع کنیم.

وی گفت: مؤسه پترو جولیکس که یک مؤسسه معتبر بین‌الملل  نفتی است اعلام کرده آمار تولید نفت ایران در ماه جولای 2008 بین 50 تا 60 هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.

قنبری تصریح کرد: با وجود کاهش تولید نفت ایران دیگر اعضای اوپک حجم افزایش تولید را داشته‌اند.

وی با ابراز نگرانی نسبت به از دست دادن جایگاه ایران در اوپک گفت: به دلیل سرمایه‌گذاری نکردن جدید برای توسعه میادین آنها فراوش تزریق گاز به چاه‌های نفتی به طور متوسط با کاهش 350 هزار بشکه در تولید نفت مواجه هستیم.

قنبری با اشاره به برنامه‌های وزیر نفت در مورد رأی اعتماد گفت: شما وعده داده بودید تولید نفت را از 4 میلیون و 200 هزار بشکه در روز به 5 میلیون بشکه می‌رسانید.

وی با انتقاد از وزیر به خاطر عدم توسعه میادین مشترک با کشورهای همسایه آذربایچان و قطر گفت: در حالی که ایران از دریای خزر حتی یک بشکه نفت استحصال نکرده ولی کشور آذربایجان در شمال روزانه 400 هزار بشکه نفت استحصال می‌کند و قطر نیز در پارس جنوبی چند ماه پیش اولین محموله‌ ال‌ان‌جی خود را به اروپا صادر کرد.

وی مدعی شد: به دلیل بی‌دقتی وزارت نفت تجهیزات گازی منطقه تنگه بیجار که ظرفیت 5 میلیون متر مکعب گاز داشته منفجر شده و این ظرفیت از مدار کشور خارج شده است.

قنبری که قصد داشت بازهم سخنان خود را ادامه دهد با تذکر یکی از نمایندگان روبه‌رو شد که اعلام کرد نماینده سؤال کننده خارج از موضوع سؤال خود را بسط داده است.

قنبری که قصد داشت از ادامه وقت خود استفاده کند با فریادهای نمایندگان به معنای مخالفت مواجه شد.

نماینده ایلام از اینکه وزیر اعلام کرده بود دوباره از وی خواسته تا بیاید و آمارها را با هم تطبیق دهند عصبانی به نظر می‌رسید گفت: این درست نیست چرا که وزیر از من خواست به وزارت نفت بروم و اگر امتیاز می‌خواهم بگویم و سؤال را پس بگیرم.

به رغم قانع نشدن نماینده سؤال کننده اما مجلس توضیحات وزیر را قانع‌کننده تشخیص داد.

کد مطلب 4265

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

آخرین اخبار