تاکنون شده احساس کنید ابزارهای همراهی مانند موبایل و لپ‌تاپ انرژی ما را تحلیل می‌برند؟ امروز دانشمندان درتلاشند این احساس را واقعیت ببخشند و انرژی ابزارهای همراه را از فعالیت کاربران تامین کنند.

فاطمه محمدی‌نژاد: فناوری‌هایی که انرژی خود را از حرکت بدست می‌آورند می‌توانند با هر حرکت شما یک وسیله همراه یا حتی یک ساختمان را شارژ کنند. چنین نیروی انسانی می‌تواند جایگزینی برای ابزارهای شارژ وسایل الکترونیکی بوده و مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

به گزارش نیوساینتیست شرکت لندنی تحقیقات معماری با نام فسیلیتی: اینویت (امکانات، خلاقیت)، در حال تولید یک ابزار گردآوری انرژی برای مکان‌های شلوغ مثل استادیوم‌های ورزشی و مراکز خرید است. این فناوری برای افراد تغذیه کننده آن نامرئی خواهد بود: آن‌ها به سادگی بر روی چیزی که به نظر یک کاشی معمولی است راه می‌روند. اما به گفته اولیور اشنایدر، مدیرعامل این پروژه، قدم‌های آن‌ها روی وسیله‌ای لاستیکی که هوا را به سمت یک توربین مولد برق می‌راند فشار وارد می‌کند. مردم در نهایت تنها حرکت مختصری را مانند راه رفتن روی یک پادری، حس می‌کنند.

وی گفت: «ما قصد داریم روزانه حدود یک کیلووات‌ساعت الکتریسیته از هر وسیله تولید کنیم. این مقدار برای شارژ روزانه حدود 300 تلفن کافی است. این نیرو برای تغذیه ایستگاه‌های شارژ تلفن همراه یا آگهی‌های الکترونیکی ارسال می‌شود. این سیستم جریان مستقیمی ایجاد می‌کند».

این شرکت قصد دارد نخستین وسیله خود را اواخر امسال در یکی از مراکز خرید آمریکا نصب کند و کمی پس از آن نیز یکی از مکان‌های انگلیسی از این فناوری استفاده خواهد کرد. اشنایدر گفت:« مکان‌های کنترل بلیت در استادیوم‌های ورزشی نیز اهداف خوبی هستند، هر کجا که مردم در مکانی کوچک تجمع کنند.»

اشنایدر مدعی است، این فناوری برخلاف صفحه‌های عبوری مولد انرژی حاضر، می‌تواند زیر یک زمین معمولی ساخته شده و بدون به هم ریختن ظاهر ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.

رنج گنج
اما ژانگ لین وانگ، از موسسه فناوری جورجیا در آتلانتا قصد دارد بدون کندن زمین، الکتریسیته را از نیروی گام‌ها تولید کند. او امیدوار است بتواند تا پنج سال آینده روکش‌هایی برای کفش‌ها تولید کند که قادر به دریافت انرژی از پاهای پوشنده آن‌ها باشد. این وسایل با استفاده از مولدهای نانوی فیزوالکتریک تولید می‌شوند که هنگام فشرده شدن جریان متناوبی تولید می‌کنند.

وانگ ماه گذشته نتایج آزمایشات خود را بر روی وسیله‌ای تقریبا پنج سانتی‌متری منتشر کرد. این وسیله در هنگام خم شدن می‌تواند 1.3 ولت انرژی تولید کند که برای شارژ یک باتری قلمی معمولی کافی است.

در همین زمان، چیه چانگ، در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی به همراه همکارانش روشی را برای چاپ سیم‌های نانو برای تولید انرژی به همان روش، ابداع کردند. آن‌ها به روشی به نام چرخش الکتریکی تولید می‌شوند. مولدهای نانو با این شیوه بر روی هرگونه سطحی چاپ می‌شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 56875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =