-
آیا ترامپ از استیضاح جان سالم بدر می برد؟
آمریکااقناع افکار عمومی برای حمایت از استیضاح و برکناری ترامپ از قدرت، یک روند و«آزمون دو مرحله ای» است. اول اینکه افکار عمومی باید قانع شود که موارد اتهامی رییس جمهور واقعیت دارند. دوم اینکه موارد اتهامی باید آنقدر سنگین باشد که بتوان بر اساس آنها برکناری رییس جمهور از قدرت را توجیه کرد.
-
سه شرط اصلی برای حل بحران یمن
دیپلماسیدر شش ماهه اول آغاز جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن به خوبی مشخص شد که اوضاع طبق خواسته و برنامه های ریاض پیش نمی رود.
-
سعودی، هیچ گزینه جایگزین ندارد
خاورمیانهنانسی پلوسی در ماه سپتامبر با اشاره به ملاقات مایک پمپئو و بن سلمان گفت: « آقایان، خواهش می کنم. شما در مقابل کسی نشسته اید که خبرنگار را تکه تکه می کند و جسدش را در مواد شیمیایی حل می کند. پمپئو روبروی کسی نشسته که در مظان اتهام است.
-
در سر اردوغان چه میگذرد؟
خاورمیانهرجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ، در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ، از طرح جدید ترکیه برای شمال سوریه با عکس و نقشه پرده برداشت.
-
برجام زنده است، راه تفاهم بسته نیست
دیپلماسیبا مرور اظهارات روحانی رئیس جمهوری کشورمان در مورد برجام و بررسی اجمالی فضای موجود به ویژه تحرک اتحادیه اروپا برای بازگرداندن آمریکا به میز مذاکره 1+5 با ایران میتوان اذعان نمود؛ برجام زنده است و همه طرف ها خواستار حفظ و ادامه این توافق جامع بین المللی، با لغو تحریم های غیر موثر و یکجانبه آمریکا علیه ایران هستند.
-
آتش بس بین یمن و عربستان چقدر محتمل است؟
دیپلماسیبا حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، عربستان و آمریکا بنا به دلایلی ایران را به دست داشتن در این حمله متهم می کنند.
-
مکرون حریف روحانی نشد
دیپلماسیطبق اعلام نشریه نیویورکر، خط تلفنی محرمانه برای مذاکره روحانی، ترامپ و مکرون تعبیه شده بود؛ ولی روحانی همه تلاشها را ناکام گذاشت.
-
اهمیت توافقنامه ایران و اوراسیا
دیپلماسیایران توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا را امضا کرده و از ۵ آبان ماه این توافقنامه اجرایی میشود.
-
چرا حمله انصارالله یک ماه پس از انجام آن اعلام میشود؟
خاورمیانهتا یک سال پیش سوریه کانون توجهات منطقهای و جهانی بود، اما رفته رفته به دلایل داخلی و منطقهای متعددی جای خود را به یمن داد.
-
نیاز منطقه خلیج فارس به همگرایی
دیپلماسیطی چهار دهه اخیر و به خصوص پس از پایان جنگ تحمیلی ایران و عراق ، جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که هشت کشور حوزه خلیج فارس قادر هستند بدون دخالت و حضور قدرت های فرا مرزی با همکاری و هماهنگی از امنیت این حوزه مهم استراتژیک ،انرژی و اقتصادی حفاظت کنند.
-
«رنسانس» بلای جان مصری ها
آفریقا از سال 2011 که ساخت سد رنسانس (بزرگترین سد قاره آفریقا) با هزینه ای برابر با 4 میلیارد دلار روی رودخانه نیل در اتیوپی آغاز شد، روابط قاهره و آدیس آبابا، روند ناخوشایندی به خود گرفت.
-
معنی پیام ضد ایرانی تروئیکای اروپا چه بود؟
دیپلماسیرهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا روز دوشنبه اول مهرماه در بیانیه مشترکی ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی معرفی کردند.
-
ترفند گمراهکننده آمریکا و طالبان
آسیارئیس پیشین ستاد افغانستان وزارت امور خارجه گفت: نباید به دلیل اختلاف نظرهایی که میان آمریکا و طالبان وجود دارد، مذاکرات را موضوعی تمام شده بدانیم. باید به اهداف پنهان آمریکا برای حاکمیت دوباره طالبان توجه کنیم. گروهی که میتواند با کمک آمریکا با داعش هم پیوند بخورد.
-
جبهه مسیحیت صهیونیستی بیکار نمی ماند!
آمریکابرکناری جان بولتون، نشان از آن دارد که دونالد ترامپ بنا به ملاحظاتی شخصی، سیاست ایرانستیزی خود را تعدیل کرده است.
-
چرا سفر روحانی مهم است؟
دیپلماسیپنجمین دور اجلاس سه جانبه سران ایران، روسیه و ترکیه روز دوشنبه ۲۵ شهریور و در ادامه رایزنی های سه کشور ضامن روند آستانه برای حل بحران سوریه در آنکارا برگزار می شود.
-
حقایقی دربارۀ اخراج ناگهانی "مرد جنگی" ترامپ
دیپلماسیاخراج بولتون حکایت از این دارد که پر کردن پست مهم مشاور امنیت ملی، به یک بحران در دولت ترامپ تبدیل شده است؛ فرقی نمی کند که مشاور رئیس جمهور یک کارگزار صادق باشد و یا یک مشاور صریح.
-
پایان اسرائیل؛ تل آویو 2 نسل تا فروپاشی فاصله دارد
خاورمیانهدرسی که از بن بست سیاسی کنونی در اسراییل می توان گرفت این است که اسراییل از درون در حال فروپاشی و تکه تکه شدن است.اسراییل هیچگاه هم نتوانسته این تکه ها را یکجا گردآورد.
-
ترامپ راضی شده بود، مشاوران کار را خراب کردند
دیپلماسیدیپلمات های فرانسوی هنوز ناامید نشده اند و تلاش می کنند بتوانند میانجی گری خود را به سرانجام برسانند؛ اما مذاکره با ترامپ به این آسانی ها نیست.
-
آغاز مرحله سوم؛ آیا مذاکرات پاریس شکست خورد؟
دیپلماسیفرصت 60 روزه ایران به اروپا برای ایفای تعهدات به پایان رسید و رئیس جمهوری اعلام کرد که ایران در روز جمعه گام سوم در راستای کاهش تعهدات برجامی را خواهد برداشت.
-
یک تصویر، یک قاب و هزاران حرف، هدف و پیام به چه کسانی؟
زیرکی روحانی در نحوه اعلام اجرای گام سوم
دیپلماسیرئیس جمهور کشورمان چهارشنبه شب کنار سران دو قوه دیگر تاریخی ترین تصمیم ایران را اعلام کرد.
-
حملات اسرائیل و پاسخ ایران: چالشهای یکجانبهگرایی
دیپلماسی۱. حملات نظامی اسرائیل به پایگاههای نیروهای ایرانی (یا نیروهای همپیمان آن) در منطقه اوج بیسابقهای گرفته است. تنها در عرض یکی دو روز مواضع این نیروها در سه کشور سوریه، عراق و لبنان هدف قرار گرفتند.
-
امتیازهای ایران در مذاکره بر بستر اروپا
دیپلماسیبه نظر میرسد در طول 40 سالی که از انقلاب گذشته، موضوع مذاکره ما با آمریکا هیچ وقت تا این اندازه جدی نبوده است. این جدیت دلایل خود را دارد. مهمترین دلیلش این است که ما اینبار روی موجی سوار شدهایم که قابل اعتماد است. اتحادیه اروپا این بار تحت رهبری فرانسه، وظیفهای مهم را بر عهده گرفته و دیگر از چارچوبهایی چون عمان، عراق و ... بیرون آمدهایم.
-
برزیل با چه هدفی به دنبال تروریستی خواندن حزب الله است؟
آمریکا از خبرهای چند روز گذشته در رسانه های بین المللی اینگونه بر می آید که دولت برزیل می خواهد حزب ا... لبنان را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
-
چرا در این «شرایط» سیدعمار حکیم اپوزیسیون شد؟
خاورمیانهوقتی سید عمار حکیم، رهبر جنبش حکمت ملی که پس از انتخابات سراسری سال گذشته عراق از نخست وزیری عادل عبدالمهدی حمایت کرده بود، اعلام کرد که اپوزیسیون شده، برخی درباره شکاف در اتحاد شیعه ابراز نگرانی کردند.
-
دیپلماسی ظریف و عزم فرانسه برای موفقیت آن
دیپلماسیسفرهای دیپلماتیک دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، به سه کشور شمال اروپا ،فنلاند (رئیس دوره ای شورای اتحادیه اروپا)، سوئد و نروژ و سپس به فرانسه آنهم همزمان با تشکیل جلسات گروه ۷ ، متشکل از آمریکا و ژاپن و متحدان غربی اشان در خور توجه و گمانه زنی است. خصوصا اینکه با به تعویق انداختن برنامه سفرش به چین، بنا به دعوت آقای لودریان ، وزیر امور خارجه فرانسه، مجددا یکروز دیگر به فرانسه و محل اجلاس گروه ۷ در فرانسه رفت.
-
ترامپ، عرب ها را به آغوش ایران انداخت
دیپلماسیکارشناس مسائل خاورمیانه دلایل چرخش امارات در سیاست هایش و همچنین تمایل این کشور برای مذاکره با ایران را مورد بررسی قرار داد.
-
ایران کی و کجا به تجاوز صهیونیستها پاسخ می دهد؟
دیپلماسیبی بی یک بازنده واقعی است. رفتار او نشان می دهد که از روند اخبار و اتفاقات بین الملل در خصوص ایران به هیچ وجه راضی نیست. او انقدر خود را به در دیوار می زند تا در زمان مناسب بال هایش قیچی شود. آن روز چه روزیست؟
-
چه میتوان کرد که سهم بیشتری از دریای خزر عاید ایران شود؟
دیپلماسیبحثهای مربوط به رژیم حـقوقی دریـای خزر، از نتایج فروپاشی شـوروی اسـت که از سال ۱۹۹۳ و بدنبال تشکیل یک سری کنسرسیومهای نفتی و گازی توسط دولتهای نوظهور ساحلی خـزر مـطرح شده است.
-
ابوظبی راهش را از کاخ سفید جدا کرد
دیپلماسیمحمد بن زاید مرد باهوش و زیرکی است، هوش و زکاوتش در درک اشتباهات و اصلاح آنها به خوبی نمایان شد.
-
امتناع آشتی با عربستان در ایران
دیپلماسیروابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان در طول چهار دهه گذشته، جز در مقاطع محدودی، هیچگاه کیفیتی عادی و دوستانه نداشته است.