-
دام وابستگی به مسیر پیشین
کردونی، روزبهیکی از تهدیدها ی جدی در عرصه سیاستگذاری، مفهومی است که در ادبیات این حوزه با عنوان «وابستگی به مسیر» (Path Dependency) شناخته میشود.
-
به سوی نمایشگاه سیو هفتم – 2
کاشفی ، سید علیمعمولا با پایان رویدادهای فرهنگی، بحثها و ایدهها به فراموشی سپرده میشود و تا نزدیک شدن به رویداد سال بعد کسی از حرفی از ضعف و قوت سال گذشته و راههای اصلاح و بهبود به میان نمیآورد.
-
آیا فغانی خائن است؟
فروتن، پیاماز اسطوره سینما و موسیقی، چارلی چاپلین و جان لنون گرفته تا مارینا آبراموویچ و آلن دوباتن، با وجود سالها زندگی، کار و موفقیت در ایالات متحده، هرگز حاضر به دریافت تابعیت و شهروندی آمریکایی نشدند.
-
«پیر پسر» فیلمی سرگرم کننده و آبرومند نه شاهکار
پورمحبی، فرزینوقتی به تماشای فیلمی با زمینه قبلی مینشینی ناخودآگاه انتظارت را از فیلم با شنیدهها کالیبره و همسنگ میکنی و چه بسا همین مسئله گاه تبدیل به نقطه ضعفی برای فیلم میشود؛ خصوصا زمانی که شنیدهها با دیدهها آنقدرها هم منطبق نشده باشد.
-
مسعود پزشکیان، امید نسل زد یا قربانی تندروها؟!
سیدناصری ، محمد مهدیدر دورانی که ایران از یک سو با تهدید مستقیم و بیسابقه رژیم صهیونیستی روبهروست و از سوی دیگر با بحرانهای داخلی دستوپنجه نرم میکند، صداهایی از درون بلند میشوند که بیش از هر دشمن خارجی، ریشههای اعتماد ملی را میسوزانند. اظهارات تند و تهدیدآمیز جواد لاریجانی در صدا و سیما علیه ترامپ و حملات گسترده به مسعود پزشکیان، بهروشنی نشان میدهد که برخی جریانها هنوز ترجیح میدهند بر طبل تفرقه بکوبند تا بانگ وفاق و همبستگی ملی.
-
تهدید شهروندان مبنی بر محدود یا مسدود کردن حساب کاربری یا سیم کارت ایشان قانونی است؟
جعفرپور، محمدهادیاطلاعرسانی درباره فعالیتهای معاندانه و رصد هوشمندانه فعالیتهای معاندانه و مغرضانه شما در فضای مجازی، برخلاف قوانین و مصالح کشور، توسط سامانه های هوشمند هوش مصنوعی دادستانی، رصد و شناسایی شده است. بر این اساس، خدمات اینترنت ، حساب و یا سیمکارت شما محدود یا مسدود شده است.
-
قارقارک
دستمالی، محمدعلیبسیاری از ما، حتی قبل از حملهی آمریکا به کشورمان، میدانستیم هوایپمای عجیب و غریب «B2» چه جانور شگرفی ست. ولی تنها یکی از نخبگان کمیسیون امنیت ملی مجلس بود که توانست نام تازهای برایش پیدا کند.
-
نفوذی اسرائیل همیشه نخبه نیست!
تهرانی، مهدینفوذی واژهای گمراه کننده است. ذکر نام نفوذی در ادبیات سیاسی، در گفتار روزمره و در اخبار روزانه ناخودآگاه یک نیروی تک نفره را یادآور میشود. اما اینگونه نیست. البته نفوذی کسی است که در را میبندد. کلید را خاموش میکند. و یا اینکه با مهمانان یک نشست با گرمی خداحافظی میکند.
-
از همبستگی و اتحاد ملی مان محافظت کنیم
مدیریت فرهنگیهمه ما ایرانیان در جنگ دوازده روزه سنگین تجاوزکارانه اسرائیل و آمریکا، با پوست و گوشت، با سر و جانمان انسجام و وحدت بزرگ ملی و همیاری مردمی ای را تجربه کردیم که در این وسعت هرگز ندیده بودیم؛ علی رغم آنکه صدای بمباران، موشکها ، پهبادها و ضدهواییها همچنان در گوشمان است.
-
کودکان مهاجر ایرانی و ادبیات کودک
کاشفی ، سید علیچهار تا هفت میلیون نفر مهاجر ایرانی و ایرانیتبار در دیگر کشورها زندگی میکنند. مهاجرت گسترده از ایران موضوع تازهای نیست و پیشینه آن به دوره صفوی، قاجار و پهلوی از حدود پانصد سال گذشته تا به امروز برمیگردد.
-
دره خرم آباد، تاریخی که دوباره قصه ایران را جهانی کرد
کردونی، روزبهدر سفرهای همیشگیام به اهواز، همیشه خرمآباد را به عنوان مقصدی میانی و مکانی برای توقف و استراحت انتخاب میکردم. در پیچوخمهای جاده، انگار زمان هم خم میشود و ما را به هزاران سال پیش میبرد. شهری در دل زاگرس که هم زیبا است و هم آرام. اما معلوم است که در سفرهای آینده، حس و حال نه تنها من، بلکه همه مسافرانی که از لرستان و خرمآباد عبور میکنند، دگرگون خواهد شد.
-
طنز / دادند اگر کلید پهپاد به تو!
حاجی زاده،حمیددر اشعار طنز زیر از حمید حاجی زاده، او ضمن اشاره به سخنان و اعلام مواضع خاص برخی کارشناسان در رسانه ملی تلاش کرده تا این موضوع را با زبان دیگری برای مخاطبان به نمایش گذارد.
-
با تهدید، صلح به دست نمیآید
احزاب و شخصیتهادر حالی که جمهوری اسلامی ایران همواره بر اصل گفتوگو، تعامل سازنده و احترام متقابل در عرصه بینالمللی تأکید داشته و حتی در مسیر پایبندی به مذاکرات، غافلگیرانه مورد تهاجم دشمن صهیونیستی قرار گرفت ، برخی از بازیگران جهانی همچنان بر سیاست شکستخورده فشار و تهدید پافشاری میکنند. در حالیکه مواضع جمهوری اسلامی ایران بارها توسط مقامات ایرانی به طور شفاف و صریح بیان شده که «مذاکره در سایه فشار و تهدید، محکوم به شکست است.»
-
از مدیریت بحران تا میدان تخریب؛ پروندهای علیه رئیسجمهور در پساجنگ
دولتدوازده روز نبرد سهمگین ۱۴۰۴، ایران را به یکی از جدی ترین برهههای تاریخ معاصر خود کشاند؛ بحرانی که نهفقط جنوب کشور، بلکه پایتخت و استانهای مرکزی را نیز بهطور مستقیم درگیر کرد و دولت را در یکی از پیچیدهترین آزمونهای نظام جمهوری اسلامی قرار داد. این تنها آزمون برای تابآوری در برابر تهاجم نظامی نبود، بلکه سنجشی برای انسجام اجرایی، پایداری خدمات عمومی، مهار روانی جامعه و هدایت افکار عمومی در شرایط حاد امنیتی بود.
-
جاهطلبی های طبقات بالای زمامداری در سایه تجاوز اسرائیل
فروتن، پیامدر سال 1607 میلادی، دستکم 4 هزار افسر و نجیب زاده فرانسوی در منازعات دوئل جان خود را از دست دادند! مرگ به بهانه ارزشها و شرافت!
-
برای فردای کودکان ایران متحد شویم
سیدناصری ، محمد مهدیاینک زمان آن است که برای کودکان این سرزمین، آیندهای بسازیم که در آن، اختلافات سیاسی میهمانانی گذرا باشند و ایران، خانهای برای همه ایرانیان باقی بماند؛ خانهای سرشار از امید، آرامش، عدالت و همبستگی.
-
با مصباح یزدی و جواد لاریجانی وحدت ملی محقق نمی شود
موسوی، سیدعبدالجواداگر کسی بگوید در پی تجاوز رژیم صهیونیستی هسته سخت نظام از ده پانزده میلیون به نود میلیون افزایش پیدا کرده یعنی هیچ درکی از انسجام و وحدت ملی ندارد و مدام در پی این است که هر اتفاقی را به حساب دفاع از وضع موجود بنویسد. اندکی فهم و درایت کافی است تا آدمی دریابد اتفاقا آن چه تا کنون مانع انسجام و وحدت بوده تعابیری هم چون «هسته سخت نظام» است. تعابیری که به شدت تفرقه و تشتت برانگیز است و مردم را به گروه ها و دسته های متخاصم تبدیل می کند.
-
بایدها و نبایدهای سیاستگذاری برای حفظ انسجام شکل گرفته بعد از جنگ ۱۲ روزه
احزاب و شخصیتهادولتمردان بعد از جنگ ۱۲ روزه تاکید کردند که روند سیاست گذاری ها نمیتواند به شیوه قبل باشد و باید تغییرات اساسی انجام داد.
-
«ناخوانده» بهخانۀ خدا نتوان رفت!
دانشمندی، رضاآموزش آداب زندگی جمعی بخش سترگی از میراث نخبگان فرهنگی سرزمین ماست.
-
نکاتی درباره خلع سلاح پ.ک.ک
دستمالی، محمدعلیسوزاندن سلاحها و قدم نهادن در مسیر مبارزات سیاسی صرف، حتی از سر اجبار و ناگزیری، بهتر از تداوم مسیر غیرقابل پیشبینی و مه آلود است.انتشار گسترده تصاویر خلع سلاح نمادین یک گروه سی نفره از اعضای پ.ک.ک (حزب کارگران کردستان) در رسانههای منطقه و جهان، همان چیزی بود که اردوغان و اوجالان میخواستند.
-
نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل
علایی، حسیناسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به مهم ترین مولفه های قدرت ملی ایران حمله کرد. اسرائیل به قدرت دفاعی، قدرت هسته ای و قدرت علمی ایران حمله کرد. جنگ اسرائیل با ترور فرماندهان عالی ایران و نیز با ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی شروع شد.
-
جنگ 12 روزه در سایه هوش مصنوعی
عابدی، سجادجهان امروز، با روی آوردن کشورها به هوش مصنوعی و الگوریتم ها برای پیش بینی رویدادها، سیاست خارجی بهکلی تغییر شکل خواهد داد. چرا که کشورها در حالی با یکدیگر تعامل خواهند داشت که میدانند هر حرکتشان ممکن است روزها، هفته ها یا ماه ها جلوتر پیشبینیشده باشد.
-
ای ایران بخوان «علیه» از ایران برو!
محمودی، محمد۱- واقعه بی سابقه «ای ایران بخوان» در بیت رهبری فارغ از مسائل شعاری و روزمره، قطعا نیم نگاهی به مسائل اساسی و حیاتی نظام دارد که می تواند بر چشم انداز، اهداف، استراتژیها و حتی اقدامات آتی کشور تاثیر جدی بگذارد.
-
خلع سلاح «پ.ک.ک»، به سود یا زیان منافع ایران؟
دیپلماسیروند خلع سلاح، در حال حاضر تنها شامل نیروهای مستقر در ترکیه و عراق میشود و نیروهای کرد مستقر در سوریه (تحت حمایت برخی دولتها) همچنان فعال باقی خواهند ماند.
-
از افساد فیالارض تا اصل ۱۶۹ قانون اساسی؛ ارتباط با شبکهی اینترنشنال جرم است؟
قضاییصرف ارسال چند تصویر برای رسانهای چون اینترنشنال، بهویژه در زمانی که قانون مشخصی در اینباره وجود نداشته، جرم و مصداق فساد فی الارض و محاربه است؟
-
سه سناریوی آینده بورس
بازار مالیدر مورد منابعی که قرار است از فردا به بازار تزریق شود، طبق اطلاع بنده، این منابع جهت حمایت از بازار مشابه تجربهای است که حدود یک هفته قبل نیز اجرا شد. آن تجربه قبلی بهدلیل فشار شدید فروش و نبود حمایتهای فراگیر، موفقیتآمیز نبود. اما این بار بهدلیل افت قابل توجه قیمتها و کاهش فشار فروش، شاید حمایت با حجم کمتری از نقدینگی مؤثرتر واقع شود.
-
صدای رئیسجمهور ایران،شنیده شد
دیپلماسیدر سپهر سیاست بینالملل امروز، مصاحبه یک رئیسجمهور با یک روزنامهنگار صرفاً رخدادی خبری نیست؛ یک مداخله گفتمانی است.
-
-
مواجهه ما با مسئله مهاجران افغانستانی چگونه باید باشد؟
آسیبهاشاید خیلی دیر شده باشد که از وقایع ناگواری بنویسیم که در ماههای گذشته برای کسانی اتفاق افتاد که ما آنها را مهاجرانی از کشور همسایه مینامیدیم، ماجرایی که بعد از جنگ و تجاوز اسرائیل، شدت بیشتری گرفت تا تصاویری از ما بر جای بماند که شاید خودمان سالها بعد با شرمی تاریخی به آن نگاه کنیم.
-
از روزنامه کیهان تا برادران جلیلی؛ تندروی یا وطن دوستی؟!
سیدناصری ، محمد مهدیگلولههای دشمن، مرزهای ایران را هدف گرفتند؛ اما زخمهای عمیقتر از درون بر پیکر این سرزمین نشستند. در حالی که کودکان ایرانی، با چشمهای پر از امید، فردای آرام و روشن میخواهند، برخی از تریبونهای تندرو، از کیهان تا حلقههای بسته سیاست، مشغول تخریب وحدت ملی و کاشتن بذر تفرقهاند.