-
کودکان در قفس آلودگی؛ چرا هوا را از آنها دریغ میکنیم؟
خانوادهحیات سعادتمندانه بشر بدون وجود محیطزیستی امن، پاکیزه و سالم ممکن نیست زیرا بهرهمندی بشر از ابتداییترین حقهایی که صرف « انسان » بودن از آنها بهرهمند میگردد، با برخورداری از سلامتی و زندگی در محیط زیستی سالم و عاری از آلودگی ارتباط مستقیم دارد و تنزل کیفیت محیط زیست میتواند تهدیدی جدی برای بقای بشر باشد.
-
معمای ترامپ؛ چگونه منتقدان، تبلیغاتچی او شدند؟
رضایی، عباسبسیاری از تحلیلگران رسانه معتقدند تصویر مشت گرهکرده دونالد ترامپ پس از سوءقصد نافرجام در پنسیلوانیا، که به طور گسترده در رسانههای آمریکایی منتشر شد، یکی از عوامل کلیدی پیروزی او در انتخابات اخیر بود. این تصویر که ترامپ را در میان محافظان سرویس مخفی و با چهرهای مبارز نشان میداد، به نمادی قدرتمند در کارزار انتخاباتی او تبدیل شد.
-
مهاجران افغانستانی و محیط زیستِ ما
محمدی، عباسسخن گفتن در این زمینه که رفتار مناسب با میلیونها افغانستانی که از چهل و چند سال پیش تا همین اواخر به کشور ما آمدهاند چه میتواند باشد، کاری سخت و پرغصه است و من توان پرداختن به آن را ندارم، اما نکتههایی هست که بیان آنها شاید کمک کند به چارهاندیشیِ دستاندرکاران و کارشنایانِ این حوزه. در این یادداشت، به یک نکتهی کمتر پرداختهشده میپردازم.
-
جنگ نرم غرب و ابتکارهای لازم برای تهران
خوش چهره، جلالامر منطقی همان است که تهران مقهور فضاسازیهای روانی به راه افتاده نشود. انتخاب "دونالد ترامپ" به ریاست جمهوری ایالات متحده هرگز به معنای رسیدن به پایانخط برای تهران نیست.
-
هویت نژادی و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
آمریکااگر تا خود سهشنبه شب ۵ نوامبر ۲۰۲۴، که هنوز نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا معلوم نبود، بازار پیش بینی نتایج انتخابات داغ بود، درست ساعتی بعد از نیمه شب چهارشنبه، که دیگر نتایج انتخابات قابل پیش بینی بود، بازار مقصریابی برای شکست کامالا هریس داغ شد.
-
کدام ترامپ قدرت را در کاخ سفید به دست خواهد گرفت؟
دیپلماسیافرادی مانند ترامپ و ایلان ماسک باید به این نتیجه و درک شناختی و ماهیتی از تحولات جهانی رسیده باشند که دوران سیاستهای خشونت زا و استفاده مفرط از زور و میلیتاریزه کردن سیاست به سر آمده و در دوران پسا قطبی همگرایی مبتنی بر عقلانیت است که جهان آینده را نظم و سامان خواهد داد.
-
خانم فاطمه زهرا، اگر بودند عضو شورای نگهبان می شدند؟
احزاب و شخصیتهااگر خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها اکنون بودند آیا بین ۶ نفر فقیه و یا حقوقدان شورای نگهبان حضور داشتند و برای عالم گیر کردن اسلام شخصا به میدان می آمدند؟
-
سیاست ضد ایرانی ترامپ؛ تداوم فشار حداکثری با ابزارهای جدید
دیپلماسییکی از کشورهایی که همواره جایگاه خاصی در سیاست خارجی آمریکا و مبارزات انتخابات ریاست جمهوری این کشور دارد، جمهوری اسلامی ایران است. بازنمایی و تصویرسازی از رفتارهای ایران در سیاست خارجی آمریکا و مقامات واشنگتن، اغلب به عنوان تهدیدی بالقوه و بالفعل انجام میشود.
-
در باره یک جرم نابخشودنی در مشهد
موسوی، سیدعبدالجواددرست یک ماه شد. بارها خواستم در این یک ماه چیزی بنویسم اما هربار با خودم گفتم شاید در همین ننوشتن خیری باشد. نخواستم که در کنار جرائم نابخشودنی یک مکان فرهنگی، دفاع یک روزنامه نگار معلوم الحال هم اضافه شود. گفتم شاید این بار هم حضرات مثل دفعه قبل فقط خواسته اند گوشی بپیچانند و تذکری دهند اما این طور که باد می آید و شاخه می جنبد ماجرا جدی تر از این حرف هاست و بزرگ ترها تصمیم به قتل یک پدیده فرهنگی گرفته اند.
-
غرب، از لیبرالیسم تا فاشیسم
پاک آئین، محسنچند دهه قبل اگر از متفکران لیبرالیسم مانند مُنتسکیو،جان لاک،توکویل یا ولتر، می پرسیدند که آیا لیبرالیسم به سوی فاشیسم تغییر مسیر خواهد داد،قطعا با نگاه عاقل اندر سفیه،پرسشگر را تمسخر یا تخطئه می کردند.
-
تاثیر پیروزی ترامپ بر سیاست خارجی ایران
احزاب و شخصیتهاروسای جمهور در آمریکا سیاست های مستقل خودشان را ندارند، ممکن است که روش هایشان متفاوت باشد اما سیاست های خارجی آمریکا به نحوی است که با آمدن و رفتن افراد تغییر نخواهد کرد.
-
تاملی بر ساحتهای انسانی
حاج محمود عطار، مهدی"ایمان" یقینا یکی از قابلیتهای صرفا انسانی و بسیار مهم است. یکی از صور "امکانی" نوع بشر که از جمله ساحات وجودی همه ماست. البته این ساحت ممکن است در کسانی و به عللی فعال نشود یا نیمه فعال باشد(یا بماند)، اما در بخشی از مردمان این ساحات وجودی فعال میشود(یا شده است).
-
«موج کره ای»، «صنایع خلاق» و اقتصادی که فرهنگ را متحول می کند
رجایی، نرگسشاید شما هم اصطلاح «موج کره ای» را شنیده باشید. موجی که از دهه ۱۹۹۰ تا امروز به گسترش جهانی فرهنگ کره جنوبی کمک کرده است. در ابتدا سریال سازی و موسیقی پاپ کره ای، ابزار گسترش این موج بود ولی بعدها با ظهور و بروز اینترنت و شبکه های اجتماعی و همچنین استقبال مردم دنیا، به پدیده و مفهومی رایج تبدیل شد. آنها توانستند توسط «صنایع خلاق»، نه تنها فرهنگ عامه کره ای را با محصولات سرگرم کننده به مردم دنیا بشناسانند بلکه به لحاظ فرهنگی بر جنبه های مختلف رفتاری آنان نیز تاثیر بگذارند.
-
فیلم های جنسی ایرانی که موبایل شما را هک می کنند
بذرافکن، مهدیبه تازگی کلاهبرداران اینترنتی برای هک گوشی های موبایل، از روش متفاوتی استفاده می کنند.
-
یک فرصت برای احیای یک هویت پایدار/ به بهانه انتخاب منوچهر شاهسواری
سینماانتخاب منوچهر شاهسواری بهعنوان دبیر جشنواره فیلم فجر یک انتخاب درست و با تدبیر و درایت برای احیای ماهیت دوباره جشنواره فیلم فجر است.
-
چرا پزشکیان و روحانی نباید به ترامپ تبریک بگویند
موسوی، سیدعبدالجوادظاهرا کاریش نمی توان کرد. تقدیر تاریخی مان را عرض می کنم. یا قرار است از این طرف بام بیفتیم یا از آن طرف. یا چنان در آمریکاستیزی افراطی در می غلتیم که فکر می کنیم مثل ملانصرالدین باید تا پایان عمر بر سر حرفمان بمانیم یا چنان در تفریط آمریکاپرستی غرق می شویم که حال آمریکن فیل ها را هم بهم می زنیم.
-
از راه درست
اخبار اندیشهدولت میتواند به شکلی غیرشعاری، واقعبینانه و معطوف به مجموعهای از مسألههای واقعی و بنیادین ایران امروز (نظیر ناترازی انرژی، محیطزیست، سلامت و ...) این رویکرد را (عدم استفاده از سوخت مازوت ) به مبنایی برای وفاق با مردم بر سر حل مسألهها تبدیل کند
-
هوش مصنوعی و ترورهای اسرائیل
عابدی، سجاداگر کمی به عقب بازگردیم و تاریخچه جنگها را بررسی کنیم، مشاهده میکنیم که متخصصان نظامی از تکنیکهای مختلفی برای جمعآوری و رمزنگاری اطلاعات استفاده میکردند تا دشمنان در صورت شنود موفق نشوند به اطلاعات حساس دست پیدا کنند.
-
چرا مردم آمریکا به ندای جنگ طلبی رای دادند؟
اخبار اندیشهبسیاری از مردم جهان، وقتی از نابسامانی امور در کشوهای جنوب و جهانی سومی به تنگ می آیند، چشم امید به شیوه حکمرانی کشوری مثل آمریکا با ایدئولژی «لیبرال دمکراسی» دارند! ولی مثل اینکه «از قضا سرکنجبین، صفرا فزود!» و باید بدین پرسش قبل از فجایع سنگین برای بشریت جواب داد که چرا چنین نداهای افراطی در هزاره سوم، پاسخ می گیرند و برای جلوگیری از اوضاع بدتر جهان از آنچه هست (جنگ ها و خشونت ها و....) چه باید کرد؟
-
شرط مذاکره ایران با ترامپ
احزاب و شخصیتهاتجربه نشان داده است که روسای جمهور آمریکا چه از حزب دموکرات چه از حزب جمهوری خواهان سیاستی یکسان دارند، اما شاید راهبرد و شیوه هایی متفاوت داشته باشند.
-
چرا آمریکاییها از رئیسجمهور زن استقبال نکردند؟
آسیبهاموضوع عدم پذیرش یک رئیسجمهور زن در ایالات متحده آمریکا یکی از مسائلی است که در حوزه جامعه شناسی سیاسی می تواند مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. با وجود پیشرفتهای قابل توجه در زمینه حقوق زنان و مشارکت آنها در سیاست، اما همچنان موانع فرهنگی و اجتماعی زیادی وجود دارد که نشاندهنده عدم آمادگی کامل جامعه آمریکا برای پذیرش یک رئیسجمهور زن است.
-
چالشهای امنیت سایبری در سازمانها
اینترنتدر سالهای اخیر، حملات سایبری گسترده به برخی از شرکتهای خصوصی و دولتی، از جمله شرکتها و سازمانهای بهنام در حوزههای مختلف، اهمیت امنیت سایبری را بیش از پیش نمایان کرده است.
-
آمریکا سرزمین پیچیدگیها
اسلامی، محمدرضا سرانجام انتخابات ۲۰۲۴ به پایان رسید و رگبار تحلیلهای «من می دانستم» در کشور ما آغاز شده است. در شرایطی که حتی خود ترامپ و هریس هم تا ۲۴ ساعت قبل از انتخابات مطمئن نبودند که «نتیجه» چه خواهد شد، برخی چنان صحبت میکنند که گویی انتخابات یک معادله تک مجهولی درجه یک بوده که آنها براحتی حل کرده بودند.
-
پزشکیان به ترامپ تبریک بگوید/ ایران و آمریکا در بزنگاه تاریخی
دیپلماسیجناب آقای رییسجمهور در یکی از سخنرانیهایتان پیروزی آقای ترامپ را تبریک بگویید؛ سخنگوی دولتتان نسبت به حل مشکلات ایران و آمریکا ابراز امیدواری نماید؛ و کنترل روابط ایران و آمریکا را خودتان در دست بگیرید.
-
توسعه کشور مستلزم فهم درست از پیروزی ترامپ
اخبار اندیشهتوجه به تنیدگی میان سیاست های داخلی و توسعه ای دولت چهاردهم با مسایل منطقه ای و جهانی، برای توسعه کشور، و هدف گذاری به قصد پیروزی دولت آقای پزشکیان، نظام سیاسی را ملزم می کند با درنظر گرفتن بدترین شرایط، اقدام به تدوین خط مشی نوینی در سه حوزه مذکور کرده و با قاطعیت تمام توسعه داخلی را با رویکرد به تحقق اهداف جامعه توانمند و دولت توانمند اجرا کند. جمهوری اسلامی دیگر نمی تواند منتظر نتایج ناشی گری سیاسی تندروها باشد که در باره اف ای تی اف، دولت روحانی را غیرخودی دانسته، و اتومبیل توسعه کشور را به سوی دره هدایت کردند.
-
یک اجازه تا ساخت سلاح هستهای
احزاب و شخصیتهاپیام اظهارات آقای خرازی درباره تغییر دکترین هسته ای نشان دهنده این بود که ما دانش ساخت سلاح هستهای را در اختیار داریم ولی با فتوای مقام معظم رهبری روبرو هستیم، اگر چنانچه این فتوا تغییر کند ساخت این سلاح برای ما مشکلی ندارد.
-
شهر بیحوصله
شهریسست و کرخت، بیهدف؛ قدمزنان این سو و آن سو، نیمنگاهی به اطراف میاندازد. هیچ اهمیتی برای خود قائل نیست، چه برسد به دیگران و غریبهها. زندگیاش از ساختار طبیعی خارج شده و کاملاً بیحس و بیتفاوت شده است.
-
یک فصل از دولت چهاردهم
خوش چهره، جلال"مسعود پزشکیان" از هنگام نشستن بر کرسی ریاست جمهوری و آغاز به کار دولت چهاردهم با دو خواست عمومی روبرو بود: اصلاح در وجهه و جذابیت دولت _ و بلکه حاکمیت سیاسی _ نزد نه تنها داخل، بلکه بیرون از مرزهای کشور.
-
از هیتلر تا ترامپ؛ چطور رهبران تاریخ حقوق کودکان را نقض کردند؟
خانوادهمتأسفانه تاریخ بشر با نسلکشیهایی یکی پس از دیگری پر شده است، و با پیشرفت تکنولوژی و در عصر هوش مصنوعی، توانایی ما برای کشتن دسته جمعی یکدیگر نیز افزایش یافته است.
-
انتخابات آمریکا و اقتصاد ایران
دیپلماسیاقتصاد ایران مانند تمامی اقتصادهای باز جهان، تا حدود زیادی تحت تاثیر رخدادهای بین المللی قرار دارد، رخدادهایی همانند صلح، جنگ و تحریم و طبیعتا بخش زیادی از این رخدادها نیز متاثر از انتخابات در کشورهای دیگر خصوصا ایالات متحده آمریکا میباشد و البته پر واضح است که این تاثیرپذیری لزوما به معنای آسیب پذیری نیست بلکه به معنای تغییر در سیاستهای کلان در مواجه با سایر کشورها میباشد.