ایتالیا
بعد از تصویب برنامۀ ریاضت اقتصادی در فرانسه-قدرتمندترین اقتصادهای ناحیه یورو- حال نوبت ایتالیاست که این برنامه را وارد فاز اجرایی کند. پارلمان این کشور برنامه ریاضت اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است. در حدود 60 درصد از 47.9 میلیارد یورویی که شامل پروژه ریاضت اقتصادی می شود قرار است از 2011 تا 2014 به صندوق های پول دولت باز گردد. از 29 میلیارد از 48 میلیارد یورویی که شامل درآمدهای تکمیلی مردم بود، قرار است کاهش 20 درصدی داشته باشد. در بخش خدمات عمومی نیز قرار است دولت کاهش بودجه را اجرا کند. صرفه جویی و کاهش بودجه در همه بخش ها از سوی دولت، انتقادات زیادی را ازسوی جناح های متخلف متوجه برلوسکنی کرده است.
اسپانیا
اسپانیا نیز هفتۀ پیش، طرحی را برای صرفه جویی در 5 میلیارد یورو به تصویب رساند که کسر بودجه ای که 6 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می داد، جبران کند. اسپانیا قصد دارد از طریق کاهش خدمات درمانی و افزایش مالیات برای شرکتهایی که میزان تبادلات تجاری آنها از 20 میلیارد یورو تجاوز می کند، کسر بودجه خود را جبران کند. در سال 2010 دولت اعلام کرد قصد دارد 50 میلیارد یورو در طول سه سال از طریق کاهش هزینه های عمومی پس انداز کند. اما شروع زودهنگام بحران سبب شد تا زاپاترو، زودتر دست به کار شود و 15 میلیارد به رقم صرفه جویی اضافه کند.( از طریق کاهش حقوق کارمندان، توقف روند بازنشستگی و ...)
انگلستان
انگلستان نیز قصد دارد کسر بودجه خود را که 1.5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهد، با اجرای سیاست ریاضت اقتصادی از امسال تا 2016 تا 80 میلیارد لیر استرلینگ صرفه جویی و میزان دریافتی مالیات ها را به 30 میلیارد برساند. ظاهرا انگلستان در اجرای این سیاست موفق تر عمل کرده است. چرا که در سال 2011 توانست 9 میلیارد پس انداز کند که 59 درصد آن از طریق صرفه جویی در هزینه ها بود. بسیاری از بخش ها از جمله آموزش، دفاع و بهداشت نیز تا حدی شامل سیاست ریاضت اقتصادی شده اند و وزرای این کشور نیز باید تا 20 درصد از هزینه های خود بکاهند. بدین ترتیب تا سال 2012 انگلستان باید 20 میلیارد لیراسترینگ دیگر صرفه جویی کند.
هر چند که کمیسیون اروپا اظهارامیدواری کرده است که تا سال 2012 از میزان بدهی کشورها کاسته خواهد شد اما آمار و ارقام حکایت از کاهش روند تولید ناخالص داخلی اقتصادهای برتر دنیا دارد که نمودارهای ذیل گویای آنست.
کاهش در تولید ناخالص داخلی اقتصادهای برتر جهان طی دو سال اخیر
پیش بینی کمیسیون اروپا از کاهش کسر بودجه کشورهای انگلستان، اسپانیا و ایتالیا( درصد به تولید ناخالص داخلی)
کمیسیون اروپا اظهارامیدواری کرده است که طبق آمار و ارقام بدهی کشورها طی سالهای اخیر درصدی کمتری از تولید ناخالص داخلی کشورها را تشکیل داده است و امید می رود در سال آینده اروپا بر بحران کسر بودجه غلبه کند. 17263
لزاکو/ 29 اوت 2011
ترجمه: زهرا خدایی
نظر شما