مهدی هاشمی پس از انجام تغییرات گسترده از وزارت راه رفتنی شد ولی پرویز فتاح از جانشینی او امتناع کرد.

سمیه فتحی: در ساعت اولیه اداری روز گذشته خبرگزاری‌ها اعلام کردند حمید بهبهانی وزیر راه‌وترابری بالاخره با امضاحکم تغییر قائم‌مقامش به شائبه‌های دو وزیره بودن وزارت راه و ترابری پایان داد. اما پس از چند ساعت این خبر تکذیب شد. قائم‌مقامی فتاح در وزارت راه و انتصاب وی به عنوان مدیر عامل راه‌آهن تکذیب شد. یک مقام آگاه در گفت‌وگو با فارس خبر انتصاب پرویز فتاح به عنوان قائم‌مقام وزارت راه و ترابری و مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران را تکذیب کرد و گفت: فتاح که هفته گذشته به عنوان جانشین قرارگاه سازندگی خاتم معرفی شده بود، قصد فعالیت در راه‌آهن و وزارت راه را ندارد. این درحالی است که رسانه‌ها به نقل از روابط عمومی وزارت راه از انتصاب پرویز فتاح به عنوان قائم‌مقام وزارت راه و ترابری و مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داده بودند. همچنین پیشتر طی مراسمی «پرویز فتاح» وزیر نیروی دولت نهم به عنوان جانشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء معرفی شده بود. پرویز فتاح نیز شب گذشته در گفت و گویی با خبرگزاری مهر ادعای مبنع آگاه خبرگزاری فارس را تایید کرد.

نام سیدمهدی هاشمی طی چند ماه گذشته یکی از نامهایی که همواره درصدر اخبار وزارت راه و ترابری بود و تغییرات معاونین و افشاگری‌های سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری هم این حرف و حدیث‌ها را تکمیل کرد. به هر حال شروع تغییرات مدیریتی در وزارت راه و ترابری و همراهی نام سیدمهدی هاشمی به عنوان اصلی‌ترین عامل تغییرات و ادامه برخی اظهار نظرهای جسته و گریخته مدیران باعث شد تا این ادعا به یقین تبدیل شود. که البته بعد از یک هفته تغییرات پی در پی و تعجیل برای برگزاری مراسم‌های تودیع و معارفه مدیرانی که سابقه دیرینه‌ای در وزارت راه و ترابری داشته‌اند و برگزاری این مراسم‌ها توسط قائم‌مقام وزیر درحالی که خود وزیر هیچ اظهار نظری درباره این تغییرات نمی‌کند شبهات موجود درباره اداره وزارت راه توسط دو وزیر جدی‌تر شد و نشان داد که در پس این تغییرات عجولانه، تغییر مهم دیگری در راه است.

بر این اساس در ساعات اولیه دیروز دلیل اصلی تعجیل در برکناری 5 معاون و مدیر (سرپرست سازمان هواپیمایی، مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناها، مدیر عامل شرکت هما، رئیس سازمان هواشناسی وتغییرمدیرروابط عمومی) در مجموعه وزارت راه ‌و ترابری که در حیطه وزیر راه و ترابری بود و توسط هاشمی صورت گرفت با برکناری شخص او به نقطه‌ای تازه رسید.

این‌گونه به نظر می‌رسد؛ مرد تغییرات وزارت راه و ترابری که بنا به گفته برخی آگاهان گزینه اصلی احمدی‌نژاد برای وزارت رفاه است با توجه به احتمال برکناری خود در این مدت اندک سعی کرد تا با اعمال نفوذ، تغییرات ریشه‌ای را در وزارت راه و ترابری اعمال کند و سپس به سمت میدان ونک و نشستن بر روی صندلی وزارت رفاه فکر کند.

حمید بهبهانی البته تنها سیدمهدی‌هاشمی قائم‌مقام خود را برکنار نکرد و همزمان حکم تغییر حسن زیاری معاونش و مدیر راه‌آهن را نیز همزمان امضا کرد تا دو تغییر را با نام یک مدیر جدید ثبت کند. وزیر راه این بار وزیر نیرو در دولت نهم را از قرارگاه خاتم فرا‌خواند تا حکم جدیدش را با نام قائم‌مقام و مدیرعامل راه‌آهن را با نام وی ثبت کند.

 هرچند که تنها بعد از چند ساعت یک منبع آگاه در وزارت نیرو خواهان تکذیب خبر انتصاب فتاح شد اما با توجه به اینکه طبق روال معمول هیچ حکمی بدون موافقت فرد مورد نظر امضا نخواهد شد به نظر می‌رسد خبر عدم پذیرش وزیر نیروی دولت دهم قبلاً از تأکید احمدی‌نژاد برای قبول مسئولیت جدید در دولت دهم بوده است چرا که پرویز فتاح وزیر نیروی دولت دهم که چندی با دریافت حکم جدیدی به خانه اولیه خود یعنی قرارگاه خاتم رفته بود این بار باید کوله بار خود را برای رفتن به سمت بزرگراه آفریقا جمع کند.

وزیر سابق نیرو حتی درهمایش تجلیل از 2هزار پیشکسوت و رزمنده بسیجی وزارت نیرو به مناسبت هفته دفاع مقدس درباره پیشنهاد رئیس‌جمهور مبنی بربازگشت وی به دولت گفت: «رئیس‌جمهور در آن پیغام گفته بود که آقای فتاح دوست داریم بمانی که من مجدداً گفتم دوست دارم که در این میدان باشم و با بسیجیان محشور شوم.»

وی همچون اظهار نظر هاشمی در مراسم تودیع ایلخانی سرپرست سابق سازمان هواپیمایی با بیان اینکه «مقام، پست و جایگاه برای انسان‌ها ماندگار نخواهد بود» افزود: «پست و جایگاه برای کسی که در مسیر امامان باشد ارزشی ندارد و هرگز نگران از دست رفتن جایگاه و مقام خود نخواهد بود.»

وی همچنین به شرح دعوت مجدد رئیس‌جمهوری از وی برای حضور در هیأت دولت پرداخت و گفت: «بعد از وزارت خیلی به من پیشنهاد شد ولی من گفتم نه و می‌خواهم همین راه را ادامه بدهم. آقای رئیس‌جمهور وقتی به سفر نیویورک می‌رفت از داخل هواپیما به من زنگ زد و نزدیک به 15 دقیقه با هم صحبت کردیم.»

فتاح ادامه داد: «احمدی‌نژاد در این گفت‌وگو به من گفت که آقای فتاح می‌دانی که من تو را چقدر دوست دارم گفتم بله می‌دانم و سپس وی ادامه داد می‌خواهم در دولت بمانی که من در پاسخ به او گفتم این راهی است که رقم خورده پس اجازه بدهید ما در همین مسیر برویم.»

وی افزود: «این مکالمه به پایان رسید اما یک ساعت بعد پیغامی به من رسیدکه این پیغام از سوی رئیس‌جمهور به خلبان پرواز از خلبان پرواز به برج مراقبت و از برج مراقبت به دفتر ریاست‌جمهوری و سپس به من رسید. رئیس‌جمهور در آن پیغام گفته بود که آقای فتاح دوست داریم بمانی که من مجدداً گفتم دوست دارم که در این میدان باشم و با بسیجیان محشور شوم.»

 اما در بعد از ظهر روز گذشته ورق برگشت و امضای حکمی که هنوز مهر آن خشک نشده بود پس گرفته شد و این خبر نیز تکذیب شد خبری که از روابط عمومی گرفته تا معاونان وزیر راه آن را تأیید کردند حتی گفته شده مهدی هاشمی به یکی از نزدیکانش گفته است که از روز چهارشنبه آقای فتاح رسماً به وزارت راه می‌آید.

ا فتاح قرار بود هم قائم‌مقام وزیر راه و ترابری و هم معاون وی در راه‌آهن باشد. تاکنون حسن زیاری مدیریت راه‌آهن را برعهده داشت و وی درزمان انتخاب وزیر راه‌وترابری همواره یکی از گزینه‌هایی بود که برای جایگزینی حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری مطرح بود. ظاهراً زیاری نیز چندان از این تغییر ناراحت نیست چرا که خودش پیش قدم شده بود و استعفایش را به وزیر راه و ترابری داده بود. او حتی به خبر گفت: «هر چه پیش آمده خیر است من استقبال می‌کنم نگرانی از این بابت ندارم چراکه با وضعیت در وزارت راه نمی‌توانستم کار کنم بسیار خوشحالم که این تغییر انجام شد».

با وضعیت سیدمهدی هاشمی که تغییرات با میل خود را در وزارت راه انجام داد و گزینه‌های با نفوذی چون حسامی و زیاری را برکنار کرد. اما تنها در برکناری یک معاون وزیر راه که کسی جز علی طاهری‌مطلق نیست موفق نشده بود معلوم نیست چه اتفاقی قرار است رخ دهد آیا بازهم این خبر تأیید خواهد شد و یا سیدمهدی هاشمی مرد خبرساز چند روز گذشته بازهم قائم‌مقام وزیر راه می‌ماند.

کد خبر 18412

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین