به گزارش خبرآنلاین از اصفهان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، محمود اعتباری با ابراز نگرانی از گسترش فروش داروها و فرآوردههای بهداشتی در فضای مجازی اظهار کرد: مهمترین چالش امروز ما عرضه بی ضابطه و غیر قانونی دارو و فرآوردههای آرایشی-بهداشتی در پلتفرمهای مجازی ( اعم از خارجی یا بومی) است.
وی اضافه کرد: در این فضاها نه تنها زنجیره تامین قابل رصد نیست بلکه هیچ تضمینی برای اصالت و سلامت کالاها هم وجود ندارد.
اعتباری افزود: داروهای تقلبی، مکملهای ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بینام و نشان، سلامت مردم را تهدید میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به نظارت جدی دانشگاه علوم پزشکی بر فرآوردههای تولیدی قانونی اشاره کرد و گفت: ما بر تولیدات کارخانهای و کارگاهی از جمله فرآوردههایی مثل لبنیات، شیر، نان و مکملهایی که در چارچوب قانونی تولید میشوند نظارت مستمر داریم و این محصولات از نظر سلامت و بهداشت تایید شدهاند اما محصولات صنفی یا دستساز بدون مجوز، تحت این نظارتها نیستند.
اعتباری با بیان اینکه هیچکس نمیتواند به ترکیب، شرایط نگهداری یا تاریخ انقضای این محصولات اعتماد کند، گفت: مردم باید در مواجهه با تبلیغات فریبنده فضای مجازی هوشیار باشند و فقط از مراکز دارای مجوز رسمی مثل داروخانهها یا فروشگاههای معتبر خرید کنند.
وی ادامه داد: فروشندگان فضای مجازی تنها به سود خود فکر میکنند، آنها نه مجوز دارند، نه دانش علمی، نه مسوولیتپذیری و ما از مردم میخواهیم برای حفظ سلامت خود به سراغ منابع معتبر بروند.
پیگیری قضایی پروندههای تخلف در این حوزه
اعتباری خواستار ارتقای سواد سلامت عمومی از طریق رسانههای رسمی و آموزش همگانی شد و نقش دانشگاه علوم پزشکی و رسانهها را در مقابله با این جریان خطرناک بسیار مهم دانست.
وی گفت: برخی پروندههای تخلف در این حوزه در حال پیگیری قضایی است و دانشگاه با همکاری نهادهای انتظامی و قضایی بهطور جدی با این پدیده مقابله خواهد کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: اطلاعرسانی مستمر و آگاهی بخشی عمومی باید تقویت شود تا نفوذ پزشکنماها و فروشندگان متقلب در جامعه کاهش یابد.
46
نظر شما