۰ نفر
۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
گذری بر روابط بین‌الملل در اسلام

کتاب «روابط بین‌الملل در اسلام» در دو بخش و پنج فصل، مطالبی چون خاستگاه تنظیم روابط بین‌الملل، تنظیم روابط بین‌الملل بر محور عدل و وحدت، همزیستی مسالمت‌آمیز، محدودیت روابط در اسلام، رفتار اسلام با ملل مستکبر و... را در اختیار دانش‌پژوهان عزیز قرار می‌دهد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، بنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغ‌های پر نعمت الهی بر کرسی‌های خود می‌نشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب می‌شوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه می‌داند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمه‌ای است که مقربان خدا از آن می‌نوشند.

بنا بر روایت ایکنا، به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر می‌شود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم می‌نوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست می‌شوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمی‌تواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید.

تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از ۴۰ سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله‌ است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه ۲۷ سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمه‌ای در بهشت است.

تعاملات اجتماعی همانند مناسبات اقتصادی با زندگی انسان گره خورده و از سرشت اجتماعی آدمی جدا نیست. اسلام که خصیصه کامل بودن و جامع بودن را به همراه دارد، همواره به ابعاد مختلف وجودی انسان از جمله تعاملات اجتماعی و مناسبات انسانی نظر دارد.
اصلاح روابط انسانی و نزاهت آن از هر نوع خصلت مذموم، مایه پیشرفت، آسایش و ارتقای حیات بشری و زمینه‌ای برای دستیابی به جنبه‌های الهی بشر است. دین با دو جنبه روشنگرانه‌اش اعمّ از نقل و عقل، بر روابط صحیح انسانی و الهی با همه اقوام و ملل تأکید داشته و بر آن اصرار می‌ورزد.
کتاب «روابط بین‌الملل در اسلام» در دو بخش و پنج فصل، مطالبی چون خاستگاه تنظیم روابط بین‌الملل، تنظیم روابط بین‌الملل بر محور عدل و وحدت، همزیستی مسالمت‌آمیز، محدودیت روابط در اسلام، رفتار اسلام با ملل مستکبر و... را در اختیار دانش‌پژوهان عزیز قرار می‌دهد.

تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر دارد: گزیده تفسیر، تفسیر آیه (مفردات)، اشارات و لطایف و بحث روایی که شاخصه ممتاز این تفسیر است.

سرانجام و پس از انجام نگارش ۸۰ جلد از تفسیر «تسنیم» هفته گذشته در همایش بین‌المللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده شد.

ایکنا طی سه ماهه گذشته و به انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز یک چشمه نورانی از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان گرامی خود باز کرده است.

کد خبر 2036203

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =