قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
-
مجمع تبدیل به شورای نگهبان دوم شده است؟
احزاب و شخصیتهانماینده تهران با بیان اینکه رویکرد «نفی»مجمع تشخیص مصلحت نظام که شورای نگهبان دوم را در ذهن تداعی میکند،گفت: یادم نمیآید در دوره ریاست مرحوم هاشمی رفسنجانی با چنین مشکلی روبهرو شده باشیم.
-
رهبر انقلاب: بسیاری از مشکلات کشور ما ناشی از فقدان صداقت است
رهبریحضرت آیتالله خامنهای صبح دوشنبه (۱۳۹۷/۱۲/۱۲) در ابتدای جلسهی درس خارج فقه، به شرح حدیثی از حضرت امام صادق علیهالسلام دربارهی «صفتهای برجستهی اخلاقی» پرداختند.صفاتی که جلوههای درخشان و لبّ اسلام است. خصوصیّاتی که انسانهای برجسته میسازد و به برکت وجود انسانهای برجسته در یک اجتماع، در یک جامعهی بشری، نظام اجتماعیِ برجسته به وجود میآورد.
-
هیأت نظارت مجمع میتواند به حوزه بررسی صلاحیتها و صحت انتخابات ورود کند؟
احزاب و شخصیتهاسخنگوی شورای نگهبان گفت: هر چه مربوط به تقنین در حوزه سیاست های کلی باشد، هیأت عالی نظارت میتواند از باب نظارت ورود کند و ایراد بگیرد اما رد و تأیید صلاحیت نامزدها در حوزه مصداق و اجرا است که شامل نظارت این هیأت نمیشود.
-
آیا کشور در حال بدعت در قانونگذاری است؟
مجلسشرق نوشت: هیئت عالی نظارت بر سیاستهای کلی نظام به بودجه ایراد گرفت؛ درحالیکه شورای نگهبان هنوز اظهارنظری رسمی درباره لایحه بودجه 98 اعلام نکرده است.
-
گرجی: امیدوارم رئیسی تحولی ایجاد کند که ایرانیان قوهقضائیه را اولین پناهگاه خود بدانند
قوه قضائیه در۴۰ سال گذشته چه میزان به آرمانهای انقلاب عمل کرده؟
احزاب و شخصیتهاگرجی حقوقدان برجسته و استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: من آرزو میکنم برای جناب آقای رییسی که بتواند با درایت، شجاعت و دوراندیشی برای ایران و نسلهای بعدی ایرانیان یک تحول در خور شأن آرمانهای کبیر انقلاب اسلامی در قوه قضاییه ایجاد کند به نحوی که هرگاه هر ایرانی در هر کجای ایران و در هر کجای جهان مورد ستم تعدی و ظلم واقع شد اولین پناهگاهی را که میجوید قوهقضاییه باشد.
-
زیباکلام: به جای تعداد دورههای نمایندگی، ایکاش نمایندگان چرایی در قعر امور بودن مجلس را بررسی میکردند
احزاب و شخصیتهانامهنیوز نوشت: زیباکلام گفت: ایکاش نمایندگان مجلس قبل از آنکه به مسائل مانند تعداد دفعات دورههای نمایندگی نمایندگان بپردازند، خود را در قبال موضوعات کلان کشور مسئول بدانند. باید بررسی کنند که چرا مجلسی که قرار بود در رأس امور باشد، در قعر امور است؛ چرا مجلسی که باید مهمترین موضوعات کشور را بررسی کند، درگیر مسائل بیاهمیت شده است؟
-
مصوبه مجلس درباره ممانعت از کاندیداتوری نمایندگان باسابقه مغایر قانون اساسی است؟
احزاب و شخصیتهاایسنا نوشت: یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مصوبه مجلس درباره ممانعت از کاندیداتوری نمایندگان با سابقه سه دوره نمایندگی متوالی خلاف قانون اساسی نیست» گفت که این مصوبه باعث پویاتر شدن مجلس شورای اسلامی و حضور جوانان با ایده، فکر و اطلاعات بالاتر میشود.
-
آیا طرح ممنوعیت انتخاب نمایندگی، بیش از ۳ دوره خلاف قانون اساسی است؟
مجلسایران در یادداشتی به قلم بهمن کشاورز نوشت: به موجب اصل ۶۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به طور مستقیم و با رأی مخفی انتخاب میشوند، تشکیل میگردد.
-
برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه
کاشانی، محمودبرگزاری انتخابات مجلس در کشور ما با ساختار ناکارآمد قوانین انتخاباتی موجود، ملت ایران را از مهمترین حق سیاسی خود که همانا برخورداری از انتخابات آزاد و عادلانه است محروم ساخته.
-
حواشی یک تبلیغ عجیب/ کسب درآمد سرشار با رحم اجارهای
آسیبهاخبر فوری نوشت: گاهی زنان از قشر مرفه که حتی توانایی بچه دار شدن هم دارند بدلیل عدم تغییر اندامشان حاضرند دست به اجاره رحم بزنند، این کار دقیقا بازتولید فقر در جامعه میکند.
-
نظر کدخدایی درباره تغییر قانون اساسی
مجلسعباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نوشت :صرف گذشت زمان دلیلی تام برای تغییر قانون اساسی نیست.
-
شکوریراد: اصولگرایان، الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت را که رهبر انقلاب مطرح کردند قبول ندارند/ اصلاحطلبان نباید از تغییر قانون اساسی حرف بزنند
احزاب و شخصیتهاشرق نوشت:علی شکوریراد در مراسم جشن پیروزی انقلاب که به همت جمعی از اصلاحطلبان استان قم برگزار شد، گفت: «چیزی که در این روزها کمیاب است، امید و انگیزه است؛ اما در شرایطی که همه نشستهاند، ما باید ایستاده باشیم، فضا را بسازیم و مدیریت کنیم».
-
الویری: زمان واکاوی در قانون اساسی فرا رسیده است
احزاب و شخصیتهاایرنا نوشت: رئیس شورای عالی استانها در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: زمان آن رسیده که جمهوری اسلامی با گذشت 40 سال، به واکاوی و سنجش شاخصهای مندرج در قانون اساسی بپردازد که تشکیل شوراها از این شاخصها است.
-
طرح«اعاده اموال نامشروع» چه امکان جدیدی در رسیدگیها ایجاد میکند؟
گاف قانون «از کجا آوردهاید؟» به روایت یک نماینده مجلس
مجلس«قانون فعلی رسیدگی به اعاده اموال نا مشروع که از سال ۹۴ مصوب شده ، هنوز اجرا نشده و اگر روزی هم اجرا شود تازه عطف به ماسبق نمیشود و به مسئول میگویند هرچه اموال داری را بنویس و مشخص کن . یعنی نمی پرسند در این ۴۰ سال این اموال را «از کجا آوردهای؟» و فقط به اموال بعد از این کار دارند!» این بخش مهمی از حرفهای محمد دهقان است.
-
واکنش مجتهد شبستری به برخی اظهارات درباره همه پرسی قانون اساسی
احزاب و شخصیتهاایرنا نوشت: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، درباره ظرفیتها و بخشهای مغفول مانده قانون اساسی میگوید: در اجرای قانون اساسی کاستیهایی وجود دارد، اما اینکه برخی از همهپرسی درباره قانون اساسی میگویند، صحبت بیاساسی است.
-
موافقت نمایندگان با یکفوریت طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان
مجلسایلنا نوشت: نمایندگان مردم در خانه ملت با بررسی یک فوریت طرح اعاده اموال نامشروع و اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی موافقت کردند.
-
جایگاه حقوقی رئیسجمهور
کشاورز، بهمنبه موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی رئیسجمهور پس از مقام معظم رهبری بالاترین مقام اجرایی و مسئول اجرای قانون اساسی است، جز در مواردی که مستقیما به مقام معظم رهبری مربوط میشود.
-
حق دسترسی به وکیل و حق دفاع در حقوق ایران
زمانی درمزاری، محمدرضایادداشت نخست/ حق دسترسی به وکیل و حق دفاع دفاع متهم، از زمرۀ حقوق بشری و بینالمللی بوده است.
-
نگاه حقوقی به شورای انقلاب فرهنگی/ تداوم این نهاد،قانونی است یا غیرقانونی؟
مدیریت فرهنگیبهمن کشاورز در روزنامه اعتماد نوشت:در مورد لزوم وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی که البته اعضای حقیقی آن عمدتا افرادی دانشمند و صاحب نظر و اعضای حقوقی آن ایضا اشخاصی وابسته به سازمانها و تشکیلات موثر و معتبر هستند، تاملاتی مطرح شده است.
-
آیا مجمع تشخیص مصلحت، قانون اساسی را نقض کرده است؟
مجلسایران نوشت:مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز باید درباره دو لایحه از چهار لایحه مرتبط با FATF در هفتههای پیش رو تصمیم بگیرد. اما تا همین جا هم روند بررسی دو لایحهای که از زیر دست مجمع گذشتهاند، محل ابهامات فراوانی است.
-
سابقه مخالفت با شکنجه در قانون اساسی/اظهارات آیت الله محمد یزدی
قضاییبهمن کشاورز در روزنامه شرق با اشاره به ادعای یکی از زندانیان کارخانه نیشکر هفت تپه نوشت: نوشت: در جلسه روز سوم مهرماه 1358 در مجلس خبرگان قانون اساسی، اصل سیوهشتم قانون مورد بحث قرار گرفت.
-
تبدیل بازار به نابازار در سایه بیتوجهی به اصل ۴۴
اقتصاد کلانمتاسفانه رویکردهای مترقیانه به روی کاغذ مانده و هیچیک از برنامههای ۵ ساله توسعه در مسیر واقعی خود قرار نگرفته و به اهداف تایید شده دست نیافته است. خصوصیسازی به شیوهای که اجرا شد یکی از بدترین روشهای نابودی اقتصاد بود که شاید نتوان اسم آن را خیانت گذاشت اما شیوه اجرای آن بهشدت از بیمسئولیتی و عدم دانش سیاستمداران وقت حکایت میکرد.
-
تفویض اختیار به استانداران
احزاب و شخصیتهابپذیریم که در طول چهل سال گذشته، مردم استانها به دلیل آنکه در انتخابات متعدد مشارکت کرده و پخته و آگاه شدهاند میتوانند خوب را از بد تشخیص بدهند و معتمدینی که در طول سالها با آنها زندگی کرده، دیده و شناخته شده هستند انتخاب کنند تا در کنار استاندار، توانمندیها و نیازمندی های واقعی مردم استان را در برنامه و بودجهریزی و دخل وخرج مورد توجه قرار دهند.
-
توصیه کدخدایی به اجرای اصل ۵۳ قانون اساسی
احزاب و شخصیتهافارس نوشت: سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر به حکم اصل ۵۳ قانون اساسی عمل شود، از بروز لایه های پنهانی در بودجه و مخفی کاری دستگاهها جلوگیری میشود.
-
حزب سیاسی و جای خالی فقه
احزاب و شخصیتهابا پذیرش حزب در قانون اساسی که رأی ملت ایران و امضای ولی فقیه را دارد ما به حکم شرعی امضائی «حزب سیاسی» رسیدیم اما حزب ماهیت پیچیده و کارویژه های متنوع دارد و حوزه های علمیه به عنوان متصدی امور دینی، هم باید موضوع شناسی کنند و هم متناسب با نوع موضوع حکم شرعی را استنباط کنند.
-
افزایش ۴۰ نماینده مجلس خلاف قانون اساسی است؟
مجلسایرنا نوشت: عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش ۴۰ نماینده به شمار نمایندگان مجلس برخلاف لایحه دولت و قانون اساسی است.
-
روزنامه جوان: رهبری باید ناظر باشند یا پاسخگو؟/ ایشان هیچ بازوی حقوقی برای اجرای سیاستهای کلی ندارند
رهبریروزنامه جوان با اشاره به نقش رهبری در نظام نوشت: بعد نقش رهبری در نظارت به صورت حقوقی- رسمی مغفول مانده است،
-
تصاویر | ۳۹ سال قبل، همهپرسی قانون اساسی در ایران
عکس ۱۲ آذر ۱۳۵۸، در حالی که کمتر از یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذشت، میلیون ها نفر از مردم ایران برای شرکت در همه پرسی قانون اساسی مصوب مجلس خبرگان به پای صندوق های رأی رفتند و با رای مثبتشان، به این قانون رسمیت دادند.
-
فیلم | لاریجانی: الان زمان مناسبی برای اصلاح قانون اساسی نیست
فیلمعلی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز در نشست خبری که به مناسبت روز مجلس با خبرنگاران داشت به سوالی درباره اصلاح قانون اساسی پاسخ داد.
-
کدخدایی: شورای نگهبان یک باشگاه سیاسی نیست
احزاب و شخصیتهاباشگاه خبرنگاران جوان نوشت: سخنگوی شورای نگهبان گفت: قانون اساسی در کشورهای مختلف خیلی سابقه طولانی ندارد، قانون اساسی به عنوان منشور برادری و برابری در بین مردمی که در یک جامعه زندگی میکنند، است و حول آن جامعه هدایت میشود.