توسعه علمی
-
باتریهای کهنه دیگر دور ریخته نمیشوند
سرگرمیمحققان چینی یک روش جدید مشابه با درمان افراد بیمار برای جوان کردن باتریهای لیتیومی قدیمی ابداع کردهاند تا آنها را به شرایط مشابه با تولید اولیه در کارخانه بازگردانند.
-
کتاب ۱۴۰۲ برای مطالعه در نوروز ۱۴۰۴؛ برای آنان که دغدغه توسعه متوازن ایران را دارند
ایران در سراشیبی سقوط با توسعه و حکمرانی پونزی/ این صورت سرخ نشانه سیلیهای پنهان است! / توسعه نامتوازن در ایران؛ از توهم تا واقعیت هشدار
اخبار اندیشهچالش بازی پونزی، این است که تناسب بین توانایی و نیازهای جامعه را به هم میزند؛ یعنی جامعه به سطحی از ظاهر زیبا و مصرف بالا عادت میکند و دیگر به کمتر از آن راضی نخواهد شد، اما توانایی لازم درونزا برای حفظ آن سطح مصرف و رفاه را ندارد. چرا؟ چون منابع خود را به سرمایهگذاریهای مولد بلندمدت تخصیص نداده است. چالش این است که دیگر دولتها نمیتوانند بگویند سالها درگیر بازی پونزی بودهاند و این لباس و خودروی زیبا از محل سرمایه اولیه تأمین شده است و بعد از کهنه شدن و خراب شدن آن، دیگر انتظار چیزی مشابه را نداشته باشید.
-
در انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می شود
رونمایی از اولین شماره ویژه نامه ادبیات توسعه گرا
اخبار اندیشهانجمن جامعه شناسی ایران گروه علمی تخصصی جامعه شناسی ادبیات نشست رونمایی از اولین شماره ویژه نامه ادبیات توسعه گرا را برگزار می کند.
-
جامعهشناسی ادبیات توسعهگرا چیست؟
عشق، مهمترین محور انسان توسعه یافته / ادبیات توسعه گرا: راهی به سوی اندیشهورزی پیچیده و زندگی عمیق / عشق زمینی مقدمه عشق الهی
اخبار اندیشهمقوله عشق و کیفیت زیستن انسان عاشق مدنظر ادبیات کلاسیک ایران بوده است. در اینجاست که وقتی با عشق زیستن را انتخاب میکنیم همهچیز در حال تغییر و تحول خواهد بود و دیگر نمیتوان ناامیدی را محور زندگی قرار داد. در نظر شعرای نامدار هم عشقهای زمینی و هم عشق الهی مجاز است و انسانها میتوانند در طی طریق خود از عشقهای مجازی و زمینی به عشق الهی دست یابند و این نکتهای است که درک عمیقی از زندگی را در انسانها هویدا میسازد.
-
مهدی فراهانی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز شد
البرزطی ابلاغی از سوی نماینده عالی دولت در استان البرز، مهدی فراهانی بعنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز منصوب شد.
-
ظهور راست گراهای خطرناک مانند ترامپ در تحلیل استگلیتز /«علم اقتصاد و جامعه خوب » منتشر شد
اخبار اندیشه کتاب "علم اقتصاد و جامعه خوب" نوشته جوزف استیگلیتز، اقتصاددان برنده جایزه نوبل، منتشر شده از سوی انتشارات روزنه به بررسی رابطه بین اقتصاد و عدالت اجتماعی میپردازد.
-
انتخاب دو عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان به عنوان محققین برجسته و سرآمد علمی کشوری
کردستاندکتر افشین ملکی و دکتر کیوان مرتضایی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه، از سوی وزارت بهداشت به عنوان محقق برجسته و سرآمد علمی کشور انتخاب شدند.
-
چه می کنه این هوش مصنوعی؛پنجدقیقهای مقاله بنویس!/ آیا می توان تشخیص داد این آثار را هوش مصنوعی تولید کرده؟
فناورییکی از موضوعاتی که در دنیای امروز برجسته است، رقابت شرکتهای مختلف دنیا در حوزه هوش مصنوعی است به طوری که هر کدام از غولهای فناوری که در این زمینه فعالیت میکنند، در سالهای اخیر تلاش کردهاند مدلهایی از این فناوری را روانه بازار کرده و خودی نشان دهند.
-
توسعه و فقر در ایران؛ جامعهشناسی فقر جهانی / هیچ شاخص واحدی برای تعریف فقر وجود ندارد
اخبار اندیشهشاخص های فقر به صورت دورهای تعریف نمیشود تا محاسبه نیازها تغییر یابد. جامعهای که به سرعت در حال تغییر است مانند کنیا، آدابورسوم رژیم غذایی بهسرعت تغییر میکند و برآورد نیازها باید بهطور مکرر بررسی شود. در غیر اینصورت، خطر خواندن نیازهای نسل فعلی بهنظر میرسد وجود داشته و گویی آنها از گذشتهها وجود داشتهاند.
-
به بهانه درگذشت نویسنده جدول مندلیف
این دانشمند روس، پیر دانشآموزان جهان را درآورد
تاریخ جهاناو جدولی درست کرد و ۶۳ عنصر شناختهشده را به ترتیب جرمهای اتمیشان در جدول قرار داد. تعداد عناصر در سطرهای جدول یکی نبود، ولی عناصری که خواص آنها شبیه به هم بود، در این جدول نزدیک هم قرار داشتند.
-
روشنفکران دموکراسی سازی را بدون دولت سازی دنبال کرده اند
فاضلی از دمیدن به سرنای دموکراسی سازی از سر گشادش می گوید/ فقدان مدیریت مالی در ایران از عصر مشروطه تا امروز / فقدان آمار درست در مدیریت آب کشور
اخبار اندیشههمان دولتی که می تواند به شدت کنترل کند، وقتی از او می پرسیم در این کشور سالیانه سرجمع چقدر آب داریم، یکی می گوید ۱۲۰ میلیارد متر مکعب آب داریم، دیگری می گوید ۱۱۰ میلیارد متر مکعب آب داریم، یکی می گوید ۱۰۰ میلیارد متر مکعب و یکی هم می گوید ۸۵ میلیارد متر مکعب آب داریم. وقتی به مصارف آب می رسیم تفاوت سر ۳۰ میلیارد متر مکعب آب است. یک وزارتخانه می گوید ما سالی ۴۰ میلیارد متر مکعب آب مصرف می کنیم یکی می گوید ۷۰ میلیارد متر مکعب و دیگر هم می گوید ۹۵ میلیارد متر مکعب آب مصرف می کنیم.
-
مراسم بزرگداشت روز جهانی تالاب در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود
نقش مدیران ضعیف و توسعه ناپایدار در از بین رفتن تالاب ها / حفاظت از تالاب ها برای آینده مشترکمان
اخبار اندیشهبزرگداشت روز جهانی تالاب ها با موضوع «حفاظت از تالاب ها برای آینده مشترکمان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
-
ببینید | تنها کسی که درباره خرافات و مفهوم علم در دوران طلایی اسلام نوشته است
خبر وبلاگدکتر رضا منصوری فیزیکدان، در مراسم پاسداشت دکتر رسول جعفریان در خبرآنلاین از ارزش پژوهش های دکتر رسول جعفریان و نقدهای او به مفهوم علم در دوره تمدن اسلامی گفت که در این ویدئو می بینید.
-
بینش توسعه یا نگاه اقتصاد کلان؛ کدام به حل مسایل ارزی وبحران های سیاستی منتهی می شود؟
بحث داغ نیلی و مومنی بر سر راه حل توسعه و مسایل ارزی / اول رفع تحریم ها یا اول اصلاح سیاست ها و ساختار داخلی
اخبار اندیشهمؤمنی برای حل بحران ها از جمله بحران ارزی بر عوامل توسعه ای از جمله عوامل ساختاری و سیاستهای داخلی تأکید دارد، در حالی که نیلی بیشتر در حوزه توسعه و اقتصاد کلان، بر عوامل خارجی مانند تحریمها و درآمدهای نفتی تمرکز میکند. هر دو طرف بر اهمیت مدیریت صحیح اقتصاد و سیاستهای ارزی تأکید، اما در مورد چگونگی دستیابی به آن اختلاف نظر دارند. با این همه یک نکته اساسی در نگاه نیلی و مومنی قابل مشاهده است که به نظر می رسد می تواند این نقد بر هر دو وارد باشد: در نگاه مومنی عدم توجه به فضای تعیین کننده بین المللی و توجه صرف به داخل و سیاست های داخلی و در نگاه نیلی توجه صرف به ارتباط با جهان و رفع تحریم ها بسیار تعیین کننده اند.
-
باشگاه اندیشه برگزار می کند
دوره آموزشی «سیاستی دیگر برای فضا؛ بازخوانی برخی نظریههای نو برای معماری امروز ایران
اخبار اندیشهچارهای نداریم جز اینکه از نگرشهای تکبُعدی فاصله بگیریم و به پاسخهای کلی و کلان اجتماعی-سیاسی بسنده نکنیم. در این کارگاه چند نظریهی نوظهور مرور خواهد شد. از آنجایی که بیشتر این نظریات همچنان ترجمه نشدهاند، کوشش میشود تا نسبت آنها با وضعیت امروز ایران سنجیده و روایتهایی متناسب با اکنون ایران ارائه شود
-
زیباکلام کدام عامل مداخله خارجی، تورم، جنگ مسلحانه، یا مدرنیسم را عامل وقوع انقلاب ایران می داند؟
اخبار اندیشه نویسنده کتاب «مقدمه ای بر انقلاب اسلامی»، با بررسی و رد فرضیه های موجود درباره انقلاب 1357، تلاش می کند تا این تحول را در یک فرآیند دراز مدت و در بستر تحولات تاریخ معاصر ایران، ارزیابی نماید. به باور ایشان، نظام سیاسی پهلوی، به موازات پیشرفت های فنی، اقتصادی و مدرنیزه شدن جامعه، توسعه سیاسی پیدا نکرد. در واقع، توسعه نامتوازن باعث شد تا رژیم پهلوی دچار فروپاشی شود. کوتاه سخن این که از نظر زیباکلام، استبداد، فقدان توسعه سیاسی و عدم اصلاح ساختار سیاسی، موجب انقلاب شد.
-
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد مطرح کرد؛
تولید ۲۰۰ محصول پزشکی؛ دستاورد پارک علم و فناوری سلامت مشهد
خراسان رضویمعاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد گفت: ۲۰۰ محصول پزشکی و دارویی در ۵۳ شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری سلامت این دانشگاه تولید شد.
-
رضا شاه؛ توسعه و اصلاحات «خیاط صفتانه»
اخبار اندیشهدر افغانستان نیز به زنان حق رای داده شده بود؛ همین افغانستانی که الان طالبانپروری کرده است. حاکمان و مشاوران و اعوان و انصارشان و مردم عامی خیال میکنند توسعه به فرامین مربوط است. اما توسعه نیازمند دگرگون کردن جهان اجتماعی از درون است؛ دگرگون کردن ژرف و بیبازگشت نگرشها، کنشها، مناسبات اجتماعی، نهادهای اجتماعی، و ارزشهای اجتماعی.
-
آغاز ثبت نام پذیرش دوره های کاردانی و کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان برای نیم سال بهمن ماه ۱۴۰۳
کردستانرئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان از آغاز پذیرش دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان برای نیم سال تحصیلی بهمن ماه ۱۴۰۳ خبرداد.
-
پژوهش پروفسور مشکاتی: گامی مؤثر در بهبود مدیریت بلایای آینده با الهام از حادثه لسآنجلس*
استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا و آتشسوزیهای لسآنجلس/ ضرورت تغییرات بنیادی سیاستگذاری های توسعه شهری در آمریکا / درس های لس آنجلس برای تهران چیست؟
اخبار اندیشهتوسعه شهری و قواعد حاکم بر آن ، حتی در کشوری مانند آمریکا اگر باشد و نادیده گرفته شود فجایع بزرگی مانند آتش سوزی لس آنجلس می آفریند. موضوعی که بنابه نوشته یکی از متخصصان این امر می تواند در شهرهای این کشور تکرار شود.
-
نشست خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود
نقش پهپادها در توسعه شهرها و روستاها: از فناوری تا تحول زندگی روزمره
اخبار اندیشهسخنرانان نشست «نقش پهپادها در توسعه شهرها و روستاها: از فناوری تا تحول در زندگی روزمره»، سعید جوی زاده، محمدسجاد عزیزی، محمد خدادادی، وحید قادری فرد، و مهدی تنگستانی و دبیر نشست فرزانه ساسانپور هستند.
-
جایگاه تشکل های مردم نهاد در توسعه کشور
کاسبان تحریم مایل نیستند مردم راه های خودسازماندهندگی را بیاموزند / سمن ها راه رهایی از هر نوع فقر /سمن ها قدرت مبنایی استقلال ملی و رفاه
اخبار اندیشهروح الله جلیلی: وقتی داریم از سمن ها و ان جی اوها حرف می زنیم اعضاء مطرح نیستند اتفاقا غیرعضو مطرح است. شما وارد می شوید برای دیگری که هیچ نسبت مستقیمی در عضویت با شما ندارد. سازمان های مردم نهاد یا غیردولتی به عنوان یک بازیگر میانجی جامعه مدنی هستند که یک تفسیر پویایی آن ها را هدایت می کند این پایی به سمت دولت و پایی به سمت جامعه نیازمند تفسیر مکرر و داینامیک و پویا است به این معنا که سازمان های غیردولتی پیوندهای قدرت عمودی و شبکه های افقی تعامل مدنی را فراهم می کنند.
-
مبارزه با آپارتاید علمی در مراکز دانشگاهی
اخبار اندیشهبدین ترتیب در اینجا از «آپارتاید علمی» حاکم در مراکز علمی کشور سخن میگوییم و قانونی به نام «ارتقاء اعضای هیئت علمی» که نه تنها هیچ کمکی به ارتقاء جامعۀ علمی نکرده بلکه به این آپارتاید خانمان برانداز دامن زده است و اتفاقاً با این دست قوانین و موارد مشابه آن مسیرهایی برای گسترش رانت و انواع فسادهای علمی به وجود آمده است تا آنجا که حتی دست دخالت افراد و سلیقههای شخصی و کینه توزانه را در پروندههای اعضای هیئت علمی باز میگذارد. جای بسی تاسف است که گاه یک دربان یا یک آبدارچی محترم میتواند در این پروندهها ایفای نقش کند چه رسد به رئیس و معاونین و مقامات رسمی و غیر رسمی.
-
مسئله این است: آیا «میتوانیم» یا «تلاش می کنیم تا بتوانیم»!
چرا رییسجمهور اصرار بر بهکارگیری کارشناسان دارد؟ / چرا برای ما فرقی نمی کند تاریخ بخوانیم یا نخوانیم؟
اخبار اندیشهنسل Z این فرمول را بهکار میگیرد: نمیگوید که «من میتوانم» بلکه میگوید «من تمامی سعی و تلاشم را بهکار میگیرم». و وقتی هم که نمی تواند به راحتی شکست را می پذیرد و خودش را آماده برای مرحله بعدی می کند. اما همنسلهای من از «من میتوانم» بسیار استفاده میکنند.شکست هم که می خورند، به گونه ای سخن می گویند که کماکان پیروزند. به همین دلیل تاریخ برایشان عبرت آموزی ندارد. به همین دلیل رئیس جمهور تاکید می کند که امور بر اساس کارشناسی پیش برود تا همه سعی و تلاش انجام شود. نه آن که بگوید ما می توانیم، بعد نه شغل یک میلیون تومانی ساخته می شود و نه ۴ میلیون مسکن وعده داده شده بر اساس می توانیم، به مردم تحویل داده شود.
-
-
مشکلات گذار ایران؛ از سیاست کاهش "سطح منازعه" به "حل منازعه "
هشدار دلاوری:خارجی ها به مرحله ضربه به موجودیت ایران نزدیک شده اند/ نگوییم دو فیلتر شده ها را آزاد کنیم تا بعد ببینیم چی می شه
اخبار اندیشهدر گذار کنونی نمی توانیم بمانیم، بحران هایمان انباشته تر از این حرف ها است که بخواهیم کج دار و مریز رفتار کنیم؛ مثل این که بگوییم حالا دوتا از فیلتر شده ها را آزاد کنیم، تا بعد به بقیه اش برسیم. نمی شود شعارها و فحش ها سرجایش باشد، بعد سطح منازعه را در داخل، منطقه یا جهان کاهش بدهیم. نیروهای مجتمع شده، مترصد ضربه های بزرگ به موجودیت این کشور هستند، خیلی بیشتر از آن به ما نزدیک شده اند که بتوانیم این مرحله را با تانی، و تامل حالا ببینیم چه می شود طی کنیم. این جا است که گذر از وضع موجود از جایی باید شروع بشود...ما برای گذارهای چندگانه همزمان، هیچ راه حلی نیندیشیده ایم
-
خلاصه گزارش جهانی توسعه ۲۰۲۴ درباره کشورهایی که در «تله درآمد متوسط» گیر کرده اند
بهبود رفاه اجتماعی در گرو روابط با نظام بین الملل / مشکلات بزرگ ایران در همه شاخص های توسعه انسانی
اخبار اندیشهیافتههای سال ۲۰۲۴ در توسعه کشورها نشان میدهد که مبارزه با نابرابری برای توسعه پایدار ضروری و حیاتی است. کشورهایی که در این مبارزه شکست خوردند و نابرابری آنها افزایش یافته، پایداری روند توسعه آنها نیز با مشکل مواجه شده است. دادهها نشان میدهد که کشورهای با درآمد متوسط اغلب با ساختاری سخت و انعطاف ناپذیری مواجه هستند، حکمرانی قوی، چارچوبهای قانونی و مکانیزمهای اجرایی، تلاشها برای نوآوری و بهبود شرایط اقتصادی به احتمال زیاد ناکام میماند. این دست از کشورها اگر بخواهند بدون تخریب محیط زیست به رشد خود ادامه دهند برایشان مشکل خواهد بود.
-
ایران و بحران پیش رو؛ نقش خاتمی، روحانی، لاریجانی
اخبار اندیشهفرآیندهای موجود داخلی و خارجی برای تمامیت ارضی و نظام سیاسی مهلک هستند. ضرورت ورود قطب ها، و شروع بازی بزرگان، مقوم دولت و حاکمیت سیاسی توسعه خواه، و در این شرایط تاریخی نجاتبخش ایران، مردم و نظام سیاسی است. چنین مفهومی از شکل گیری ارزش های نوین ساختاری است که می تواند ایران را از زخم های ایجاد شده در 88 و پیامدهای آن بیرون بیاورد و عاقبت خیر، برای همه رقم بزند.
-
بررسی قطع ارتباط ایرانیان با زمینه های فرهنگی به عنوان دلیل اصلی توسعه نیافتگی کشور
چرا موشک نقطه زن می سازیم ولی اتومبیل نمی توانیم بسازیم؟ / بهشتی: ایران بیماری اوتیسم دارد؛ علت توسعه نیافتگی / دوری از فرهنگ؛ بیماری مصرف گرایی
اخبار اندیشهنظام آموزشی ما هنرش ابتلای به اوتیسم است. اوتیسم چیست؟ یک اختلال ژنتیک است؛ بیمار را در وضعیتی قرار می دهد که می تواند هرچیزی مستقل از زمینه را حل و فصل بکند...ایرانیان قبل از این که دچار امتناع ارتباط با زمینه بشوند، میزان مصرف آب خانگی شان یک سوم میانگین جهانی بوده است، امروز سه برابر میانگین جهانی است. میزان تولید زباله شان، شاید یک سوم میانگین تولید زباله در جهان بوده است، درحالی که امروز سه برابر تولید زباله جهانی است.
-