1-دکتر روحانی درجمع علما و روحانیون گفت که دولت قوی و توانمند به معنی دولت مداخله گر و متصدی در همه ی امور و مداخله کننده در زندگی خصوصی نیست،ایشان در رقابت های انتخاباتی نیز به واگذاری امور به بخش های مدنی و غیردولتی اشاره مستقیم داشته و برنامه اشان بوده است.
2- ما در کشور دولتی بدیع و خارج از شکل های رایج ،به جز شرح پایین نداریم:
-دولت توسعه گرا(آمریکا-بریتانیا-ژاپن-برخی از آسیای شرقی)
-دولت سوسیال دمکراتیک(کمی بی توجه به تولید ثروت و تمرکز بر توزیع عادلانه ثروت ماننداتریش و سوئد)
-دولت جمع گرا(کمونیستی با برنامه ریزی)
-دولت توتالیتر(شوروی سابق و عراق دوران صدام)
دولت حداقلی(تایوان-سنگاپور-مالزی)
و ایشان نگاهش به دولت حداقلی است.
3-در نظریه مدرن راست نو در دولت حداقلی افراد از گسترده ترین آزادی تا حدممکن(با توجه به عرف و شرایط جامعه)برخوردارند و وظیفه ی دولت فراهم سازی چارچوب صلح ونظم اجتماعی است تا شهروندان بتوانند به شکل بهتر زندگی خود را اداره کنند.وظیفه ی دولت نظم داخلی اجرای موافقت نامه های اختیاری بین شهروندان است و مسئولیت های اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و اخلاقی به افراد تعلق دارد با تفاوت اینکه در کشور ما روحانیت در جایگاه امناالرسل(امین پیامبران)به رسالت تبلیغ و هدایت نیز می پردازند و لذا نقص افراطی آن نظام دفع می گردد.
4-برای کشور ما که همواره به پیروی از امام خمینی و مقام معظم رهبری بردرک،آگاهی و هوشیاری همه جانبه ی مردم تاکید داریم،این الگوی رایج دولت مطلوب ترین نوع ممکن و نزدیک به رفتار نبوی و عدالت علوی در جهان مدرن است.
5- در صورت موفقیت این نوع دولت شورش،آشوب و نارضایتی به حداقل می رسد،چون مردم عهده دار امور هستند و راه برون رفتی از مشکلات نیزخواهد بود ،چون انسجام داخلی و رضایتمندی ملت به حداکثر می رسد. این نوع دولت نیاز جدی به توافق جمعی همگان دارد،اگر همه ی ما با وحدت بر نقش این دولت توافق عام یابیم و کمک کنیم،کشوری آباد،پرامید و شاد خواهیم ساخت.
نظر شما