-
مبنای کشتن غیر نظامیان توسط داعش چیست؟
خاورمیانه سه سال قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، در سال ۱۹۹۸، انفجارهایی در نزدیکی سفارتخانه های ایالات متحده در دو شهر نایروبی در کنیا و دارالسلام در تانزانیا به کشته شدن دست کم ۲۵۰ نفر و زحمی شدن بیش از ۴ هزار نفر انجامید. این انفجارها، نام القاعده را در سطح جهان مطرح کرد.
-
چرا اماراتیها به سمت ایران آمدند؟
دیپلماسیچرخش امارات متحده عربی به سمت ایران، بیش از آنکه استراتژیک باشد، بیشتر تاکتیک و پیامی به دولت ترامپ است.
-
امارات دریافت که محور مقاومت اهل بلوف نیست
دیپلماسیهنگامی که عربستان سعودی و امارات متحده عربی تحت عنوان ائتلاف جنگ علیه یمن را آغاز کردند بر این باور بودند که ظرف یک یا دو ماه ملت یمن را تسلیم را خواهند کرد.
-
اگر مذاکره با واشنگتن رد شود...
دیپلماسیدر سفر اخیر وزیر خارجه کشورمان به نیویورک دولت آمریکا برای وزیر خارجه کشورمان محدودیت هایی را ایجاد کرد و همانطور که انتظار می رفت خزانه داری آمریکا دراقدامی خصمانه و غیرقانونی دکتر ظریف را در لیست تحریم ها قرار داد.
-
پشت پردۀ خروجِ معنادار رقیب عربی ایران از یمن
دیپلماسیاماراتی ها تاکنون بر این خیال بودند که می توانند بر حمایت آمریکایی ها در مقابل ایران حساب کنند، اما عقب نشینی ترامپ از حمله به ایران، متعاقب سقوط یک پهپاد جاسوسی آمریکا آب پاکی را روی دست آنها ریخت.
-
تحریم ظریف به معنای مذاکره با رهبر ایران است
دیپلماسیتحریم ظریف ظاهراً اقدامی سمبلیک است، چرا که وزیر ایرانی حساب بانکی در خارج از کشور ندارد.
-
آیا دیپلماسی بحران فعلی را حل میکند؟
دیپلماسینظام بین الملل همواره عرصه چالش دودیدگاه متفاوت " حقوق بین الملل" و " سیاست بین الملل" بوده و خواهد بود . در مورد اینکه گفتمان حقوقی مسلط است یا مسیرهای دیپلماتیک و سیاسی کارهای مرتبط با دیپلماسی راه گشای مسایل بین الملی است، بحث های نظری فراوانی شده اما واقعیت آن است که گفتمان مسلط بر نظام بین الملل را ماهیت و ساختار روابط آن تعیین می کند.
-
آیا افغانستان در آستانه یک جنگ تمام عیار است؟/ ائتلاف غرب جای خود را به ائتلاف آسیا میدهد؟
آسیادو کارشناس بین الملل آخرین وضعیت امنیتی و سیاسی افغانستان را در مذاکرات صلح با طالبان را تحلیل و بررسی کرده اند.
-
آیا واشنگتن می تواند تردد ظریف را محدود کند؟
دیپلماسیبه بهانه اعمال محدودیت تردد در صدور ویزای هیئت ایرانی در سفر به اجلاس شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل ذکر و یادآوری نکات حقوقی مبنی بر غیر قانونی بودن اقدام آمریکا، حائز اهمیت است.
-
بازگشت انگلیس به سیاست همراهی با آمریکا
دیپلماسیخبر توقیف نفتکش ایرانی در آب های جبل الطارق از سوی نیروی دریایی انگلیس در بحبوحه افزایش تنش ها میان ایران و امریکا، این سناریو را مطرح ساخته که لندن پیرو سیاست های تخاصمی آمریکا علیه ایران قرار گرفته است. حداقل این انتظار وجود داشت که در شرایط تحریمی ایران و آمریکا، قدرت های بزرگ اروپایی تسهیل گر فروش نفت ایران و تبادلات مالی شوند. از این جهت هر گونه حرکت ایذایی از سوی هر کدام از قدرت های اروپایی نشان از همراهی این کشور ها از رویکرد تحریمی ترامپ دارد. برای همین اقدام نیروی دریایی انگلیس در توقیف نفت کش حامل نفت خام ایران بیش از هر چیز نشان از تتاقض عجیب رفتاری و گفتاری دولتمردان اروپایی دارد.
-
پاسخ کوبندۀ ایران به پیام امارات!
دیپلماسیدر طول چند هفته گذشته گزارشهای مطبوعاتی منتشر شد که خبر از تلاش امارات برای مذاکره با ایران به منظور اصلاح روابط دو کشور میداد.
-
«اینستکس»؛ تلاش اروپا برای موازنه قدرت
دیپلماسیاتحادیه اروپا از همان ابتدا در برابر نقض و خروج آمریکا از برجام سیاستی مستقل را با اعلام پایبندی به برجام به نمایش گذاشت.
-
یک تیر و چند نشان در سفر امیر قطر به واشنگتن
دیپلماسیکریستین کوت، کارشناس خاورمیانه در موسسه بیکر و موسسه چتم هاوس، در تحلیلی در وبسایت لوبلوگ، ابعاد و پیامدهای سفر امیر قطر به واشنگتن و محورهای ملاقات میان دو سیاستمدار را مورد بررسی قرار داده است. ترجمه بخشهای مهم این تحلیل را بخوانید.
-
معامله قرن در ایستگاه بحرین
خاورمیانهیکی از صحنههای آزاردهنده و توهینآمیز خاورمیانه در سالهای اخیر تصاویر جوانکی یهودی است که پرونده حل و فصل بحران منطقه را که پدر خانم عزیزش بدو سپرده، در دست گرفته و به خاورمیانه درس صلح و سیاست میدهد.
-
سفرهایی برای حفاظت از صلح
دیپلماسیبرگزاری دو نشست «شانگهای» و «سیکا» در قرقیزستان و تاجیکستان در سایه تنشهای جاری و حضور رئیس جمهور کشورمان در این دو نشست فرصت مناسبی برای جمهوری اسلامی بود تا در شرایط پر تنش منطقهای و بینالمللی بتواند با برخی از همسایگان، کشورهای آسیای مرکزی و مشترکالمنافع به رایزنی و گفتوگو بنشیند.
-
مسیر را درباره ایران اشتباه رفتیم
دیپلماسیترامپ باید بپذیرد که استراتژی بردن ایران به گوشه رینگ، رفتارهای این کشور را تهاجمی تر خواهد کرد و این مسئله می تواند بر جریان عبور و مرور جهانی نفت تأثیر بگذارد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مایکل اسمیت، دریادار بازنشسته آمریکا که بیش از ۲۰ سال در ارتش آمریکا خدمت کرده و هم اکنون رییس یک کالج آمریکایی است در یادداشتی در وبسایت تحلیلی لوبلاگ، با انتقاد از سیاست ترامپ در مقابل ایران، پیامدهای سقوط پهپاد آمریکایی به دست نظامیان ایران را مورد بررسی قرار داده است. اسمیت به ترامپ توصیه میکند که زمان آن فرا رسیده تا راهکاری جدی برای گفتوگو و کاهش تنش با ایران بیابد.
-
بیم و امیدهای آبه در سفر به ایران
دیپلماسی هدف از سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به تهران، تلاش برای کاهش تنش میان ایران-آمریکا و میانجیگری بین آنها اعلام شده است. طبق برنامه اعلام شده، آبه با رئیسجمهور کشورمان و مقام معظم رهبری دیدار خواهد کرد.
-
اسرائیل و سفر آبه به تهران
دیپلماسیاهمیت سفر نخست وزیر ژاپن به روابط تهران-توکیو محدود نشده بلکه بسیار فراتر از آن ارزیابی می شود.
-
دستیار پوتین تکلیف صادرات اس۴۰۰ به ترکیه را روشن کرد
خاورمیانهباشگاه خبرنگاران جوان نوشت: یوری اوشاکوف، دستیار رئیسجمهور روسیه در سخنانی در جمع خبرنگاران گفت صادرات سامانه دفاع موشکی «اس۴۰۰» به ترکیه در جولای آینده (تیر-مرداد) طبق برنامه انجام خواهد شد.
-
خطر در روژاوا
دیپلماسیتقریبا همزمان با امضا اعلامیه الحاق منطقه جولان سوریه به اسرائیل و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جنوب غربی سوریه توسط دونالد ترامپ در ۲۵ مارس، در شمال شرقی سوریه نیز اتفاقی نسبت مشابه افتاد .
-
معاون دبیرکل سازمان ملل با ظریف دیدار کرد/ عکس
دیپلماسیمعاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور اسکاپ امروز با وزیر امور خارجه دیدار کرد.
-
دستاورد احتمالی سفر نخست وزیر ژاپن به تهران
دیپلماسیمقامات دولت ژاپن در حال فراهم کردن مقدمات سفر نخست وزیر ژاپن به تهران و دیدار وی با مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران هستند . سفر نخست وزیر ژاپن به عنوان سفر یک مقام رسمی و بلندپایه ژاپن از اهمیت زیادی فی نفسه بر خوردار است و به نظرمی رسد بدلائل مختلفی اشتیاق ژاپنی ها به گسترش همکاری با ایران امروز بیشتر از آنچه به نظر می رسد افزایش یافته است که فرصت مناسبی برای استفاده بهینه از این سفر برای فعالان اقتصادی ایران است.
-
تلخترین طنز قرن حاضر
خاورمیانهدر وارونهنگاری رسانههای جریان سلطه چگونه میتوان به حقیقت دست یافت؟
-
جایگاه قدرتمند ایران در منطقه و سفر نخست وزیر ژاپن به تهران
دیپلماسیحسین دیوسالار کارشناس ارشد روابط بینالملل در یادداشتی در ایرنا نوشت: جمهوری اسلامی ایران و ژاپن همواره دارای ارتباطاتی توام با احترام متقابل، علاقه مندی مردم دو کشور به یکدیگر و همچنین مبتنی بر روابط فرهنگی و تاریخی طولانی بوده اند و در یک نگاه کلی می توان گفت ژاپن همواره در ردیف اولین های دوستی و ارتباطات با ایران قرار داشته است.
-
راهبرد موازنهای عراق در بنبست!
خاورمیانهمیتوان گفت که هیچ کشوری در منطقه به اندازه عراق متاثر از تنشها میان تهران و واشنگتن نیست.
-
پاسخ روشن ترامپ
دیپلماسیترامپ در آخرین مصاحبهاش با شبکه فاکس، در برابر پرسشی که از او در مورد احتمال جنگ با ایران مطرح شد، پاسخ داد «تعارف نکنیم! در واشنگتن واقعاً یک مجتمع صنعتی نظامی وجود دارد که جنگ دوست دارد!».
-
شیطان بزرگ دیروز، شیطان بزرگ امروز؟
خاورمیانهاز آمریکا خبرهای متناقضی در مورد نیات و اهداف نهایی فشار آمریکا بر ایران به گوش میرسد. برخی خبرها موید اتخاذ تصمیمی برای حمله نظامی به ایران است اما برخی دیگر چنین احتمالی را رد یا تضعیف میکند.
-
اعتیاد آمریکایی
آمریکااز کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که به سرنگونی دولت ملی محمد مصدق انجامید و مزه ی کودتا زیر زبان حکمرانان کاخ سفید قرار گرفت، سیاست «براندازی از طریق کودتا» و البته ترور رهبران مخالف تا امروز ادامه یافته است.
-
معمای فیلم بغدادی و شبیهسازی بنسلمان
خاورمیانهویدئویی که دیده نشد؛ نوار انتشار یافته شبکه الفرقان، در فضای کنونی منطقه واجد نکات جالب توجهی است و پیامهای مهمی دارد.
-
پیام ظهور خلیفه خودخوانده داعش!
خاورمیانهخلیفه گروه داعش روز دوشنبه در یک ویدئوی ۱۸ دقیقهای ظاهر شد.