۳ نفر
۲۴ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۴:۰۶

با افزایش علاقه بخش خصوصی به مشارکت در فناوری فضایی و گرایش بیشتر به سفرهای فضایی درون مدار زمین،‌ شغل‌های فضایی جدیدی مورد نیاز خواهد بود که برای وارد شدن به آن‌ها لزوما نباید یک دانشمند باشید.

بهنوش خرم‌روز: با بحث‌هایی که این روزها بر سر بودجه آینده پروژه‌های ناسا وجود دارد، احتمال آن می‌رود که بودجه فضایی، به جای تمرکز بر اکتشافات و فناوری‌های فضایی جدید و ایستگاه‌های فضایی جدید،‌ به سوی سفرهایی در حد مدار زمین برود. در این صورت شرکت‌هایی مانند اسپیس‌ایکس از طرح‌ریزی این سفرها بسیار خشنود خواهند شد.

اما اگر این اتفاق بیافتد، فکر می‌کنید مشاغلی که در این راه به وجود می‌آیند طی سی یا حتی بیست سال آینده چه طور به نظر برسند؟ وقتی از بچه‌های کوچک می‌پرسیم که دوست دارند در آینده چه کاره بشوند، اکثرشان فضانوردی را هم نام می‌برند. حالا به نظر می‌رسد که این حرفه دارد رقبایی هم پیدا می‌کند.

وایرد، ده شغل احتمالی را برای آینده فعالیت‌های فضایی پیشنهاد کرده که برای هیچ‌کدام لازم نیست که یک دانشمند باشید. با این شغل‌های جدید آشنا شوید.

خلبانی
پروازهای زیر مدار زمین یا دست بالا، خلبان پروازهای انتقال به ماه، شغلی است که به اعصاب فولادین و مهارت‌های فوق‌العاده خلبانی نیاز دارد. باید بتوانید مسافران را آرام کنید و در طول سفر با آن‌ها شوخی کنید. به نظر می‌رسد که از همین الان برخی شرکت‌ها روی این کار دست گذاشته‌اند.

بلیت‌فروشی
در حالی که بسیاری از آژانس‌های مسافرتی در حال از بین رفتن هستند و مثل دایناسورها دارند منقرض می‌شوند، یک شغل تازه در این زمینه دارد به وجود می‌آید. اگر در این حرفه باشید، می‌توانید بلیت‌های سفر به مدار زمین را هماهنگ کنید و ترتیب اقامت در یک هتل فضایی یا ماجراجویی روی ماه را بدهید.

کنترل ترافیک
اگر صنعت پروازهای تجاری فضایی شروع بشود، آسمان بسیار شلوغ‌تر از امروز خواهد بود و حتما به افرادی برای کنترل ترافیک، ‌هم روی زمین و هم در فضا و مقصد (مدار زمین یا ماه) نیاز خواهد بود.

مسئول نگهداری
در حال حاضر بسیار از کشورها در حال کار بر روی ساخت فضاپیماهای بی‌سرنشین هستند. اما اگر قرار باشد انسان‌ها هم با فضاپیماها سفر کنند، حتما به متخصصینی برای تایید فضاپیماهای سرنشین‌دار نیاز است تا همانند هواپیما، آن‌ها را از نظر سیستم‌های حیاتی، سیستم‌های نجات و مانند آن بازبینی و تایید کنند.

تلفنچی
موفقیت در برقراری ارتباط دیجیتالی بین سفینه‌ها و ایستگاه‌های آن‌ها بر روی زمین،‌ یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت هر شرکت در این صنعت خواهد بود. به علاوه، از آن جایی که چنین پروازی برای مسافران بسیار جذاب خواهد بود، شرکت باید مطمئن شود که همه می‌توانند به اینترنت، توییتر و فیس‌بوک دسترسی داشته باشند. به همین دلیل، وجود یک متخصص ارتباطات فضایی کاملا ضروری است.

تعمیرات
با تولید بیشتر ابزارهای فضایی دائمی، حتما یک شخص ماهر برای تعمیر و به روز کردن دستگاه‌ها مورد نیاز خواهد بود. برخی از این تعمیرها لازم است که در همان زمان و مکان انجام شوند و برای برخی دیگر، سفینه باید به ایستگاه برگردد.

روان‌شناس
زندگی در ایستگاه فضایی خیلی متفاوت است. شما ممکن است که دور بودن از خانه را تجربه کرده باشید، اما زندگی روی ماه خیلی خیلی متفاوت است. زندگی در یک فضای متروکه بدون آسمان آبی ممکن است تاثیرات روانشناختی خاصی بر هر کسی بگذارد (مطالعاتی در این زمینه در حال حاضر در حال انجام هستند). ممکن است این همه فاصله باعث ایجاد حس جدا شدن از زمین در افراد بشود. به همین دلیل، وجود یک روان‌شناس الزامی است، هرچند که الزاما به حضور این جناب روان‌شناس روی ماه نیاز نیست!

روانشناس- برای سفرهای مریخ
اگر فکر می‌کنید سفر به ماه خیلی دردسر داشته باشد، تصور کنید که دو سال روی مریخ هستید و اگر اتفاق بدی بیافتد، شانسی برای نجات یا فرار نداشته باشید. تاخیر 11 دقیقه‌ای در ارتباط را هم که به آن اضافه کنید، به یک کلمه می‌رسید: انزوا. روس‌ها و اروپایی‌ها در حال حاضر دارند روی شرایط انزوای طولانی مدت و بدون ارتباط کار می‌کنند. بنابراین،‌ کار این روانشناس علاوه بر حفظ سلامت روان کارکنان، گرفتن آزمون‌های روانی لازم برای استخدام آن‌ها خواهد بود.

مهندس
هر ایستگاه فضایی، چه در مدار زمین، چه روی ماه یا حتی مریخ باید خودش انرژی خودش را تامین کند. برای ماه، ‌البته بسته به محل، ‌انرژی خورشیدی بهترین گزینه است. با این حال یک ژنراتور هسته‌ای می‌تواند پشتوانه خوبی باشد. به علاوه برای گروه‌های اعزامی به مریخ چنین انرژی مورد نیاز خواهد بود. بنابراین حداقل به یک مهندس انرژی خورشیدی و یک مهندس هسته‌ای نیز نیاز خواهد بود.

کارگر پمپ بنزین
یکی از هیجان‌انگیزترین و جالب‌ترین کارهای پیشنهادی،‌ قرار دادن مخازن سوخت در مدار زمین است. شرکت‌هایی که وارد این صنعت بشوند، باید بتوانند این مخازن را همیشه پر از سوخت نگاه دارند تا سوخت لازم برای راکت‌ها و فضاپیماهایی که عازم مدار ماه یا مریخ هستند، فراهم شود؛ با چند مرحله سوخت‌گیری در مسیر، می‌توان فاصله زمین تا ماه و مریخ و حتی فراتر از آن‌ها را با سرعت بیشتری پیمود.

کد خبر 54522

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =