-
نفوذی اسرائیل همیشه نخبه نیست!
تهرانی، مهدینفوذی واژهای گمراه کننده است. ذکر نام نفوذی در ادبیات سیاسی، در گفتار روزمره و در اخبار روزانه ناخودآگاه یک نیروی تک نفره را یادآور میشود. اما اینگونه نیست. البته نفوذی کسی است که در را میبندد. کلید را خاموش میکند. و یا اینکه با مهمانان یک نشست با گرمی خداحافظی میکند.
-
کودکان مهاجر ایرانی و ادبیات کودک
کاشفی ، سید علیچهار تا هفت میلیون نفر مهاجر ایرانی و ایرانیتبار در دیگر کشورها زندگی میکنند. مهاجرت گسترده از ایران موضوع تازهای نیست و پیشینه آن به دوره صفوی، قاجار و پهلوی از حدود پانصد سال گذشته تا به امروز برمیگردد.
-
دره خرم آباد، تاریخی که دوباره قصه ایران را جهانی کرد
کردونی، روزبهدر سفرهای همیشگیام به اهواز، همیشه خرمآباد را به عنوان مقصدی میانی و مکانی برای توقف و استراحت انتخاب میکردم. در پیچوخمهای جاده، انگار زمان هم خم میشود و ما را به هزاران سال پیش میبرد. شهری در دل زاگرس که هم زیبا است و هم آرام. اما معلوم است که در سفرهای آینده، حس و حال نه تنها من، بلکه همه مسافرانی که از لرستان و خرمآباد عبور میکنند، دگرگون خواهد شد.
-
طنز / دادند اگر کلید پهپاد به تو!
حاجی زاده،حمیددر اشعار طنز زیر از حمید حاجی زاده، او ضمن اشاره به سخنان و اعلام مواضع خاص برخی کارشناسان در رسانه ملی تلاش کرده تا این موضوع را با زبان دیگری برای مخاطبان به نمایش گذارد.
-
جاهطلبی های طبقات بالای زمامداری در سایه تجاوز اسرائیل
فروتن، پیامدر سال 1607 میلادی، دستکم 4 هزار افسر و نجیب زاده فرانسوی در منازعات دوئل جان خود را از دست دادند! مرگ به بهانه ارزشها و شرافت!
-
برای فردای کودکان ایران متحد شویم
سیدناصری ، محمد مهدیاینک زمان آن است که برای کودکان این سرزمین، آیندهای بسازیم که در آن، اختلافات سیاسی میهمانانی گذرا باشند و ایران، خانهای برای همه ایرانیان باقی بماند؛ خانهای سرشار از امید، آرامش، عدالت و همبستگی.
-
با مصباح یزدی و جواد لاریجانی وحدت ملی محقق نمی شود
موسوی، سیدعبدالجواداگر کسی بگوید در پی تجاوز رژیم صهیونیستی هسته سخت نظام از ده پانزده میلیون به نود میلیون افزایش پیدا کرده یعنی هیچ درکی از انسجام و وحدت ملی ندارد و مدام در پی این است که هر اتفاقی را به حساب دفاع از وضع موجود بنویسد. اندکی فهم و درایت کافی است تا آدمی دریابد اتفاقا آن چه تا کنون مانع انسجام و وحدت بوده تعابیری هم چون «هسته سخت نظام» است. تعابیری که به شدت تفرقه و تشتت برانگیز است و مردم را به گروه ها و دسته های متخاصم تبدیل می کند.
-
ده سال حبس مصطفی تاجزاده، مجازاتی برای نقد حکمرانی؟
جعفرپور، محمدهادیده سال زندان برای نوشتن، نقد کردن و هشدار دادن؛ در حالی دهمین سال حبس مصطفی تاجزاده سپری میشود که بسیاری از کارشناسان حقوقی و سیاسی معتقدند آنچه او انجام داد، نه جرم بود و نه تهدیدی علیه امنیت، بلکه تلاشی مشفقانه برای اصلاح مسیر حکمرانی از درون نظام بود.
-
«ناخوانده» بهخانۀ خدا نتوان رفت!
دانشمندی، رضاآموزش آداب زندگی جمعی بخش سترگی از میراث نخبگان فرهنگی سرزمین ماست.
-
نکاتی درباره خلع سلاح پ.ک.ک
دستمالی، محمدعلیسوزاندن سلاحها و قدم نهادن در مسیر مبارزات سیاسی صرف، حتی از سر اجبار و ناگزیری، بهتر از تداوم مسیر غیرقابل پیشبینی و مه آلود است.انتشار گسترده تصاویر خلع سلاح نمادین یک گروه سی نفره از اعضای پ.ک.ک (حزب کارگران کردستان) در رسانههای منطقه و جهان، همان چیزی بود که اردوغان و اوجالان میخواستند.
-
نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل
علایی، حسیناسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به مهم ترین مولفه های قدرت ملی ایران حمله کرد. اسرائیل به قدرت دفاعی، قدرت هسته ای و قدرت علمی ایران حمله کرد. جنگ اسرائیل با ترور فرماندهان عالی ایران و نیز با ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی شروع شد.
-
جنگ 12 روزه در سایه هوش مصنوعی
عابدی، سجادجهان امروز، با روی آوردن کشورها به هوش مصنوعی و الگوریتم ها برای پیش بینی رویدادها، سیاست خارجی بهکلی تغییر شکل خواهد داد. چرا که کشورها در حالی با یکدیگر تعامل خواهند داشت که میدانند هر حرکتشان ممکن است روزها، هفته ها یا ماه ها جلوتر پیشبینیشده باشد.
-
ای ایران بخوان «علیه» از ایران برو!
محمودی، محمد۱- واقعه بی سابقه «ای ایران بخوان» در بیت رهبری فارغ از مسائل شعاری و روزمره، قطعا نیم نگاهی به مسائل اساسی و حیاتی نظام دارد که می تواند بر چشم انداز، اهداف، استراتژیها و حتی اقدامات آتی کشور تاثیر جدی بگذارد.
-
از روزنامه کیهان تا برادران جلیلی؛ تندروی یا وطن دوستی؟!
سیدناصری ، محمد مهدیگلولههای دشمن، مرزهای ایران را هدف گرفتند؛ اما زخمهای عمیقتر از درون بر پیکر این سرزمین نشستند. در حالی که کودکان ایرانی، با چشمهای پر از امید، فردای آرام و روشن میخواهند، برخی از تریبونهای تندرو، از کیهان تا حلقههای بسته سیاست، مشغول تخریب وحدت ملی و کاشتن بذر تفرقهاند.
-
ماجرای ناپدید شدن سما جهانباز در شیراز؛ نکته ای که نادیده ماند
بذرافکن، مهدینمی خواهم گناه تمام حوادث رخ داده را گردن مهاجران به شیراز بیندازم اما حرفم، حرف دادستان جنایی سابق شیراز است: جایی که اغلب یک مدل و طبقه خاص مهاجرپذیر باشد آمار حوادثش هم بیشتر است.
-
آقای شهردار بعنوان یک ایرانی غیرتمند، که هستید، خواهشا استعفا بفرمایید!
ناطقی الهی، فریبرزاسباب خجالت, در میدان ونک آرش نماد پایداری ایران را هدف گرفته است ! الله اکبر عموما در دفتر کارم در پژوهشگاه یا در منزل هستم و کمتر وقت می کنم در خیابانها دوری برنم بخصوص با ترافیک سنگین تهران که آدم را پشیمان می کند.
-
اخراج مهاجرین افغان و یاد ایام رنج ایرانیان در عراق!
انصاری، هادیدولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاستی شفاف، منظم و مبتنی بر اصول انسانی در قبال مهاجران افغانستانی تدوین کند و آن را بهدور از هیجانات زودگذر، با التزام به کرامت انسانی به اجرا گذارد.
-
با توجه به آماده بودن وثیقهی دانیال مقدم،نگه داشتن وی در بازداشت محمل قانونی ندارد
جعفرپور، محمدهادیدانیال مقدم یک روز پیش از حمله به زندان اوین با قرار دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت شد و حسب اعلام خانوادهاش برای وی قرار وثیقهای صادر شده که آمادهی تودیع است، با این وصف ادامه ی بازداشت وی فاقد محمل قانونی است.
-
خاورمیانه بزرگ؛ گذر از بحرانها و ضرورت همگرایی منطقهای
جمعه ای،روح الههفت اکتبر، برای بسیاری یادآور روزی است که جهان بار دیگر به شدت متوجه آسیبپذیری خود شد؛ یادآور ۱۱ سپتامبر و تلنگری که نشان داد امنیت منطقه و جهان چقدر شکننده است. در خاورمیانه، این تاریخ ها گویی حلقهای از وقایع به هم پیوستهاند که گذارهای تاریخی و تحولات عمیق منطقهای را رقم زدهاند.
-
دولتمردان نباید شعار و دشنام دهند!
محمدی، عباسامیر عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر بن قابوس بن وشمگیر در باب هفتمِ کتاب ارزشمند قابوسنامه چهار نوع سخن را برمیشمرد.
-
معترضان به پزشکیان از سفیر اسرائیل تا حسین شریعتمداری
موسوی، سیدعبدالجوادگفت و گوی تاکر کارلسون با مسعود پزشکیان بیش از حد انتظار جنجالی شد. قبل از این که به حواشی این مصاحبه بپردازیم بد نیست به نکته ای مهم اشاره کنم. بر سر هر چیز این مصاحبه اگر بتوان چند و چون کرد و اما و اگر آورد از فرم مصاحبه یعنی: نحوه ارائه و اجرای فنی و صوتی و تصویری آن هیچ رقمه نمی توان دفاع کرد. این بخش از ماجرا که اتفاقا بسیار مهم و تعیین کننده بود چیزی بیشتر از یک فاجعه ملی بود. در حد رئیس جمهور که چه عرض کنم حتی در حد لایو اینستاگرامی یک بلاگر درجه سه هم نبود.
-
-
وقتی حمید دباشی گفت: خفه شو ای خائن!
خبر وبلاگمتن زیر به قلم « پُل مخلوف» به زبان عربی با عنوان « حمید دباشی من قلب المعرکة: اخرس أیها الخائن» در سایت الاخبار نوشته شده که « عظیم طهماسبی » آن را ترجمه کرده و در اختیار خبرآنلاین قرار داده است.
-
ایران میراث کودکانش است؛ نه ارث پدری تندروها
سیدناصری ، محمد مهدیپس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران عزیزتر از جانمان، انسجام ملی ایرانیان بار دیگر در برابر نگاه جهانیان قد علم کرد. اما در این میان، برخی جریانهای تندرو با زبان آتشین و طردکننده، زخمی تازه بر پیکر هویت ملی نشانه گرفتند؛ زخمی که پیش از همه، روان کودکان این سرزمین را میخراشد و فردای ایران را تهدید میکند.
-
یکسال پس از انتخاب پزشکیان
خوش چهره، جلال آنچه از نفس نمیافتد زمان است. با چشم برهم زدنی یک سال از پیروزی "مسعود پزشکیان" در انتخابات ریاست جمهوری گذشت. مسیر او برای عبور موفق از دالان انتخابات، سخت و پر چالش بود.
-
به سوی نمایشگاه سیو هفتم – 1
کاشفی ، سید علیمعمولا با پایان رویدادهای فرهنگی، همه بحثها و ایدهها به فراموشی سپرده میشود و تا نزدیک شدن به رویداد سال بعد کسی از حرفی از ضعف و قوت سال گذشته و راههای اصلاح و بهبود به میان نمیآورد.
-
پیام های یک حضور تاریخی
پاک آئین، محسن و ناگهان درب کناری حسینیه باز شد و مردی با صلابت، وقار و آرامش وارد شد.اندکی بُهت و بعد زلزله ای به وسعت فریادهای شوق حضار،حسینیه لرزید.
-
خاطرات وکیل
از کابُل تا کابل: روایتی از سرکردگی مهاجران افغانستانی در مافیای ضایعات مخابراتی
جعفرپور، محمدهادیگزارش بازپرس به دادستان و پیگیری مراجع امنیتی سبب شناسایی گروهی از مهاجران افغانستانی شد که کل بازار ضایعات مخابراتی را انحصار کرده، به واسطهی ارتباط با برخی مدیران و پیمانکاران برای خودشان تشکیلات عریض و طویلی راه انداخته بودند.
-
-
نفوذی های جنگ دوازده روزه و نخود سیاه
موسوی، سیدعبدالجواداگر کاره ای بودم می گفتم حتما روی سنگ مزار شهدای جنگ دوازده روزه بنویسند: «...به دست عوامل صهیونیستی و با همکاری نیروهای نفوذی به شهادت رسید». می نوشتم تا در تاریخ به یادگار بماند. هم خباثت آن هایی که ننگ وطن فروشی را در ازای لقمه نانی به جان خریدند و هم اهمال آنان که قرار بود حواسشان به امنیت این سرزمین باشد اما ترجیح دادند نفوذ را در لابلای روزنامه ها و استوری ها و روشنفکران و منتقدان جستجو کنند. باید در تاریخ این سرزمین ثبت شود که اگر دشمن در موقعیتی برابر به سراغمان می آمد هیچ حرفی برای گفتن نداشت اما او به غایت مکار بود و این را همگان می دانستند جز آن هایی که باید بدانند.