-
محسن رضایی و نسبتش با عرفای بزرگ
موسوی، سیدعبدالجواداین روزها در ستایش آقای رئیسی حرف هایی زده می شود که مصداق تام و تمام ذم شبیه به مدح است. حرف هایی که نه تنها به محبوبیت ایشان نمی افزاید بلکه دستمایه ای می شود برای طنز و مطایبه و گاه تمسخر ایشان. از حرف های غلوآمیزی که در صدا و سیما درباره ایشان گفته می شود تا سخنان عجیب و غریب جناب محسن رضایی. در این میان سخنان آقای رضایی اهمیت ویژه ای دارد.
-
سرعت لغزش روی گسل زفره؛ زلزله بزرگ قابل انتظار در نطنز و کاشان کدام است؟
محیط زیستگسل زفره به طول عمومی ۱۲۷ کیلومتر یک ساختار مهم در ایران مرکزی و در منطقه کاشان با سازو کار فشاری و امتدادلغز راستگرد است .
-
خلأهای قانونی کار کودکان در فضای مجازی ایران
سیدناصری ، محمد مهدیکودکانی که در فضای مجازی فعالیت میکنند، در معرض آسیبهای روانی و اجتماعی متعددی قرار دارند. از جمله این آسیبها میتوان به فشارهای روانی ناشی از جلب توجه و تأیید اجتماعی، از دست دادن فرصتهای رشد طبیعی و عدم تمایز بین حریم خصوصی و عمومی اشاره کرد.
-
با فرهنگ این سرزمین چه کردهاید که سلیقهی جوان ایرانی شده عشق ابدی
جعفرپور، محمدهادیدیر زمانی است که شاهد به قهقهراء رفتن مقولهی فرهنگ و برنامههای فرهنگی در رسانههای داخلی هستیم.تولید برنامه های بیمحتوا و فاقد کیفیت لازم در تلویزیون که تعداد مخاطبان این رسانه دلیلی روشنی است بر فراموش شدن استانداردهای لازم برای ساخت و تولید برنامه در رسانهی مثلا ملی
-
آیا معلمان و کتب درسی حذف می شوند
اخبار اندیشهدر روزگار رسانهای شده کنونی که سهم سلبریتیها و شبکههای اجتماعی در تاثیرگذاری بر نسلهای جدید شتابی فزاینده یافته است سخن گفتن از نقش چشمگیر معلمان و کتابهای درسی به غایت محل تردید میباشد. به نظر میرسد اگر این دو مولفه نتوانند به موازات تغییرات چشمگیر نسلی و تحولات سریع جهانی فعالیتهای خود را بهروز نمایند به زودی از گردونه تاثیرگذاری حذف خواهند شد.
-
آیا بیانات امروز رهبر انقلاب، به معنای پایان مذاکرات است؟
مهاجری، محمدرهبر معظم انقلاب امروز در سخنان مهمی در باره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اظهارنظر کردند.
-
هوش مصنوعی و عطش مصرف برق
انرژی مغز انسان حدود ۲۰ وات انرژی مصرف میکند اما اگر بخواهیم همین کار را با هوش مصنوعی انجام دهیم، ۱ مگاوات انرژی صرف میشود؛ پس مصرف انرژی هوش مصنوعی به مراتب بالاست و ۵۰ هزار برابر انرژی بیشتری مصرف میکند.
-
بدترین پیشامد در گفتوگوهای تهران _ واشنگتن
خوش چهره، جلالبرخلاف احتیاط نخستین تهران و واشنگتن در شروع گفتوگوهایشان، به نظر میرسد بار دیگر این دو به ورطه جدالهای رسانهای کشیده شدهاند.
-
روزهای سخت پس از توافق
اقتصاد سیاسیاین روزها جو غالب همه بخشهای کشور خوش بینی به توافقی امیدبخش بین کشورمان و دول غربی به راهبری امریکاست که پس از کشمکشهای طولانی ، سالیان دراز و سخت و پرداخت هزینه ای بسیار امیدواریم گشایشی در جهت رفع تحریمها و اتصال کشور به سیستم اقتصادی و تجاری و ... دنیا برقرار گردد .
-
-
پرداخت دیه به بازماندگان حادثه اسکله بندرعباس پیشکش ،حقوق کارگران را پرداخت کردید؟
جعفرپور، محمدهادیتامین حقوق قانونی کارگران از جمله پرداخت حقوق بیکاری ،رسیدگی به سلامت جسمانی و وضعیت روحی روانی ایشان حداقل اقدامی است که دولت مکلف است به قید تسریع در دستور کار قرار دهد
-
استعمار تراریخته در هم آغوشی تاج و تاراج ؛ «ایران» کلمه مقدسی است
فاتح، ابوالفضلاین روزها، نوشتن دشوار است. اما وقتی «خدا» که شعار محوری تمدن شرق و «انسان» که شعار محوری تمدن غرب بوده است، چنین از معادلات حذف می شود و ترامپ این نماد حاکمیت آمریکا در میانه ی هلهله ی سلاطین عرب، به یاد دوران بردگی، باج و خراج می گیرد، و بر هر چه دستاورد اخلاقی بشر مدرن است چوب حراج می زند، سکوت دشوار تر است.
-
خاموشی امروز از برق نیست
انرژی از ماده ۱۰ قانون مانعزدایی از صنعت برق و ارتباط آن با پدیده قاچاق سوخت و خاموشیهای سازمانیافته و گسترده، صحبت خواهم کرد، گرچه صداهای پنهانی را آشکار می سازد!
-
۷ اکتبر و ۱۱ سپتامبر
جمعه ای،روح اله۱۱ سپتامبر۲۰۰۱ جهان شاهد حملات اعضای القاعده به برخی نقاط آمریکا بود که بلافاصله به بهانه ای برای حمله وسیع آمریکا به خاورمیانه تبدیل شد. عاملان حملات ۱۱ سپتامبر از اتباع سعودی ودارای گرایشات سلفی اخوانی بودند و توانستند با حملات خود ایده خاورمیانه جدید دولت جرج بوش را رونمایی کنند.
-
گفتوگو و اقناع مسیر اعتماد و وفاق اجتماعی
کردونی، روزبهدر جهانی که سیاست و جامعه بدون زبان شکل نمیگیرند،گفتوگو و اقناع صرفاً یک مهارت فردی نیست، بلکه زیربنایی فرهنگی و تمدنی برای حکمرانی پایدار، بازتولید اعتماد عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی است.
-
چرایی ضرورت سیاستمداری وزیر اقتصاد
اقتصاد کلانوزارت امور اقتصادی و دارایی هم از نظر تخصصی و هم از نظر سیاسی یکی از دشوارترین و حساسترین وزارتخانههاست. وزیر اقتصاد باید هم تسلط کافی بر دانش اقتصادی داشته باشد، هم توان مدیریتی بالا برای اداره ساختارهای پیچیده، و هم درک سیاسی عمیق برای مقابله با فشارها و مداخلات بیرویه نهادهای مختلف.
-
در مواجههی با "ذهنیت خطرخیز"
اخبار اندیشه شرایط فعلی، عمدتا نتیجهی "ذهنیت خطرخیز" حاکمان، تصمیم گیران و سیاستگذاران است. از این رو، مهم است که برای فهم عمیقتر وضع موجود، علاوه بر عواملی دیگر، به ذهنیت و نگرش حاکمان نیز نقبی زده شود تا نسبت "ذهنیتِ حاکمان" با "عینیتِ وضع موجود"، روشن شود. ناگفته نماند که افکار عمومی و نگرش شایع در میان کنشگران اجتماعی (به نحو خاص) و کل جامعه (به نحو عام)، در استقرار "ذهنیت حاکمان" اثرگذار بوده است. به این معنا که دست کم در مقطعی از تاریخ چند دههی اخیر، جامعه، هم مولد و هم مؤید ذهنیتی بود که کشور را به بن بست کشانده است.
-
برای قضات شریفی که رفتارشان مصداق عینی خلیفهالله را به تصویر میکشد
جعفرپور، محمدهادیسختیها و زحمات یک قاضی شریف با هیچ متر و معیاری قابل سنجش نبوده ، بالتبع زحمات ایشان قابل جبران نیست.
-
ترک تحصیل کودکان در ایران، بحران خاموش حقوق کودک
سیدناصری ، محمد مهدیترک تحصیل کودکان در ایران، پدیدهای است که در سالهای اخیر به یکی از بحرانهای جدی اجتماعی و انسانی بدل شده است.
-
مواضع ترامپ را در لقمه حقیقت بپیچید: حقیقت، دروغ، حقیقت
آمریکالقمه حقیقت (یا ساندویچ حقیقت) یعنی خبر یا گزارش را با حقیقت شروع کنیم، در میانه مواضع و گزاره های نادرست را نفی کنیم و دوباره با حقیقت به آن پایان دهیم. دلیل این نظم این است که حتی نفی گزاره های نادرست اثر خود را در مغز می گذارد.
-
در خدمت و خیانت به دولت آقای رئیسی
موسوی، سیدعبدالجوادباور نکردم. گفتم احتمالا لغزش تایپی خبرنگاران بوده که هزار و دویست مراسم را صد و بیست هزار مراسم تایپ کرده اند یا مثلا دوازده هزار نقطه را به اشتباه صد و بیست هزار نوشته اند. حتی گفتم شاید رئیس بنیاد شهید این عدد را به اشتباه ذکر کرده و دیگران هم همین رقم اشتباهی را ثبت کرده اند. دست نگه داشتم بلکه تکذیبه ای، چیزی از راه برسد که نرسید. وقتی هم دیدم بعضی از دوستان به این همه شلوغ کاری اعتراض کردند و باز هم کسی در مقام توضیح بر نیامد یقین کردم که اصل خبر صحیح است و مشکل از من و امثال من است که هنوز به اخباری از این دست عادت نکرده ایم.
-
تفاوت شهروندان ایرانی و شهروندان غربی
اخبار اندیشهاهمیت ثبت نظر و بازخورد را میتوان از زوایای مختلف بررسی کرد، اما آنچه در این یادداشت مورد تأکید است، درک نقش فردی در بهبود سیستمهایی است که خود بخشی از آن هستیم. وقتی ما پس از دریافت یک کالا یا خدمت (بهویژه در فضای آنلاین) نظر خود را ثبت میکنیم، عملاً بر ثبت تقاضا توسط مشتریان بعدی تأثیر میگذاریم.
-
احتکار حیرتانگیز زمین مسکن از سوی دولتها
مسکنهنوز در اقتصاد ما بزرگترین محتکر دولت است و بیشترین زمین را احتکار کرده است. فقط سازمان ملی زمین و مسکن بیش از ۱/۸ میلیون هکتار زمین در اختیار دارد که از واگذاری آنها خودداری می کند. کمبود عمدی زمین توسط دولتها حدود ۳۳ درصد هزینه معیشت مردم را بالا برده است .
-
مذاکره با آمریکا و اوجبِ واجبات!
محمودی، محمدسوالی که امروز بنا دارم در ادامه یادداشت هایم درباره مذاکره با آمریکا، به پاسخش بپردازم، این است که اگر حفظ نظام را از اوجب واجبات بدانیم و «مذاکره با آمریکا» در «شرایط خاص» به «حفظ نظام» بیانجامد، آیا اصل این مذاکره از اوجب واجبات می شود یا خیر؟.
-
تخلیه انرژی از زندگی
علیخواه، فردین آیا قرار است فرد شاغل بیتوجه به فرزندانش به رختخواب برود؟ اصلا ممکن است؟ اطمینان دارم که اگر این فرد شاغل، فرزند یا فرزندانی داشته باشد محال است که آنان قبل از ساعت ده شب و واقعبینانهاش، قبل از ساعت یکِ نیمهشب بخوابند.
-
حق ملت بزرگ ایران را باید گرفت
اوشال، سید جمشیدبرای من سئوال است که چرا ایران ما برای همسایگان و منطقه تولید امنیت میکند، اما در زیر سایه همین چتر امنیتی تحت فشار و نا امنی اقتصادی و احتمالا در آینده نا امنی اجتماعی قرار دارد؟ به این باورم که حق گرفتنی است و این حق ملت بزرگ ایران است و باید گرفت و بیش از این هم نباید تعلل کرد.
-
آقای قالیباف! چرا از آقای میرسلیم ناراحت شدید؟ اشکال جای دیگری است
مهاجری، محمدرئیس محترم مجلس از اینکه آقای میرسلیم ،نمایندگان را به گرفتن رشوه از برخی وزارتخانه ها متهم کرده عصبانی شده و از دادستان تهران خواسته با او برخورد کند. متقابلا میرسلیم با تاکید بر صحت ادعای خود گفت موردی را گفته واقعیت دارد و شخص قالیباف هم از آن مطلع است.
-
در پاسداشت خوزه موخیکا
آمریکاخوزه موخیکا رییس جمهور اسبق اروگوئه در سن ۸۹ سالگی دیار فانی را ترک کرد.همواره – فراتر از فعالیت های سیاسی اش- او را تحسین کرده ام.
-
انحلال «پ ک ک»، گامی بلند برای آشتی ملی
كاکایی، سیامکاعلام انحلال پ.ک.ک یک رویداد تاریخی در ترکیه محسوب میشود که میتواند بر حل مسئله کردها، پایان دادن به حضور نظامی ترکیه در سوریه و عراق، و ورود به یک دوره جدید از آشتی ملی اثرگذار باشد
-
بخوانیم برای ایران کتابخوان
کتاب نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تنها یک رویداد تجاری یا فرهنگی نیست؛ بلکه جلوهای باشکوه از اراده جمعی ملتی است که میداند آیندهاش با کتاب و دانایی گره خورده است.